Naslovna Izdvajamo EVO ZBOG ČEGA JE UHAPŠEN VESELIN VELJOVIĆ: U toku potraga za braćom...

EVO ZBOG ČEGA JE UHAPŠEN VESELIN VELJOVIĆ: U toku potraga za braćom Mrkić! Sa Veljovićem „pao“ i Nikočević

0

Bivši direktor Uprave policije Veselin Veljović uhapšen je jutros u akciji Specijalnog policijskog odeljenja po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva.

Veljović je uhapšen u saradnji sa Agencijom Evropske unije za saradnju u sprovođenju zakona (EUROPOL).

Osim njega, u Podgorici je u istoj akciji, uhapšen Mujo Nikočević, bezednosno interesantno lice koje je više puta privođeno i osuđivano.

Nikočević se dovodio u vezu sa “škaljarskim” klanom.

Oni su uhapšeni u okviru istrage o švercu cigareta. Prema saznanjima Borbe, potražuju se braća, Aleksandar i Nikola Mrkić.

Braća Mrkić su pre jedne decenije bili na meti istražnih organa, kada je pretresen njihov hangar u Donjoj Gorici, a dovodili su se u vezu sa “mojkovačkim” klanom.

Tužilac i portparol SDT-a Vukas Radonjić saopštio je da je Specijalno policijsko odeljenje je, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, danas lišilo slobode Veselina Veljovića i Muja Nikočevića i protiv njih ali i protiv Aleksandra Mrkića i Nikole Mrkića, koji se traže, podnelo krivičnu prijavu zbog osnova sumnje da su učinili krivična dela stvaranje kriminalne organizacije, zloupotreba službenog položaja i krijumčarenje.

Prethodno je policija pretresala stanove i druge prostorije osumnjičenih lica, a dokazi protiv njih prikupljeni su i u saradnji sa Agencijom Evropske unije za saradnju organa za sprovodjenje zakona – EUROPOL.

Aktivnosti Specijalnog državnog tužilaštva i policije u ovom predmetu će se nastaviti i narednih dana.

SPO je naložio pretrese u Podgorici, Mojkovcu, Žabljaku i Nikšiću…

Veselin Veljović od ljeta 2007. do 2011. godine bio je direktor Uprave policije, a potom je u periodu od 30. jula 2018. do 17. decembra 2020. godine bio u drugom mandatu prvi čovek crnogorske policije.

Veljović je bio savetnik za bezbednost predsednika Crne Gore Mila Đukanovića.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube