Naslovna Najnovije Ukrajinci gađali civile kasetnom municijom: Jedna osoba poginula, petoro ranjenih u Donjecku!

Ukrajinci gađali civile kasetnom municijom: Jedna osoba poginula, petoro ranjenih u Donjecku!

0

U Donjecku je od ukrajinskih bombi kojima je vojska gađala Kijevsku i Kujbiševsku oblast poginuo jedan civil, četvoro ljudi je povrijeđeno kao i jedno dete, javljaju „RIA Novosti“.

Poginuo je muškarac, starosti između 30 i 40 godina, koji se u mementu garantiranja nalazio u dvorištu jednog od stambenih naselja u gradu.

Još pet civila, među kojima je dijete, su ranjeni kada je ukrajinska vojska gađala grad, napisao je gradonačelnik administrativnog dela DNR Aleksej Kulemzin na Telegramu.

„Ukrajinska kaznena ekspedicija je, izvršivši varvarsko granatiranje Kijevske oblasti, ranila dječaka rođenog 2012. godine. Povrijeđene su dvije žene, kao i dva muškarca od 69 i 54 godine“, napisao je gradonačelnik.

Kako prenosi telegram kanal RT na ruskom, ukrajinski nacionalisti upotrijebili su kasetnu municiju protiv civilnog stanovništva Donjecka, a na slici se vide fragmenti granata „koji nose smrt, a koje su Amerikanci ‘ljubazno’ dostavili Kijevu“.

 

Kijevski okrug se nalazi u sjevernom dijelu Donjecka. Od 2014. godine, kada je DNR proglasila nezavisnost od Kijeva nakon tamošnjeg državnog udara, oblast redovno gađaju ukrajinske snage bezbjednosti.

Predstavništvo DNR u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju pitanja u vezi sa ratnim zločinima Ukrajine je tokom prethodna dva dana prijavilo 28 napada ukrajinskih trupa. Oštećena su tri stambena objekta, kao i tri objekta civilne infrastrukture.

Video možete pogledati ovdje ?orsa2

(RT Balkan)

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube