Naslovna Najnovije UKRAJINSKI GENERAL: Ruska vojska masovno uništava opremu Oružanih snaga Ukrajine „Lancetima“ –...

UKRAJINSKI GENERAL: Ruska vojska masovno uništava opremu Oružanih snaga Ukrajine „Lancetima“ – municije je sve manje

0
Ruske trupe onesposobljavaju naoružanje ukrajinske vojske uz pomoć dronova Lancet, izjavio je penzionisani general-major Oružanih snaga Ukrajine Sergej Krivonos u intervjuu za Jutjub kanal kanala Direct TV.

„Neprijatelj aktivno i masovno koristi dronove. Lanceti direktno uništavaju našu opremu“, rekao je on.

Prema rečima general, u pojedinim oblastima fronta aktivnost ukrajinske artiljerije je značajno smanjena zbog ograničene količine municije. Oružane snage Ukrajine takođe imaju problema sa resursima za mobilizaciju, dodao je Krivonos.

Lancet dronove razvila je kompanija Zala Aero. Sposobni su da gađaju ciljeve na dometima od nekoliko desetina kilometara.

Dronovi nose bojeve glave teške tri ili pet kilograma različitih tipova, u zavisnosti od vrste mete. U verziji Izdelie-52, takav dron je opremljen sa dva krila u obliku slova X i sposoban je za skoro vertikalno poniranje. U verziji Izdelie-51, dron je opremljen jednim velikim krilom u obliku slova X.

U julu je glavni konstruktor Zala Aero Group, Aleksandar Zaharov, rekao da će nova generacija Lanceta u verziji Izdelije-53 biti praktično neranjiva na protivmere.

Đoković plesom oduševio sve (VIIDEO)

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube