Naslovna Republika Srpska „Upozorenje da neprijatelj ne miruje“ Oskrnavljena spomen ploča Ratku Mladiću u Istočnom...

„Upozorenje da neprijatelj ne miruje“ Oskrnavljena spomen ploča Ratku Mladiću u Istočnom Sarajevu (FOTO)

0

Ponovno skrnavljenje spomen ploče koja je na Vracama, u Istočnom Sarajevu, postavljena u spomen generalu Ratku Mladiću, upozorenje je srpskom stanovništvu u ovom gradu da neprijatelj ni nakon 30 godina od završetka građanskog rata ne miruje, izjavio je Srni predsjednik opštinske Boračke organizacije Istočnog Novog Sarajeva Dragiša Tuševljak

Tuševljak je istakao da je ova spomen-ploča u prethodnih nekoliko godina više puta oskrnavljena, vjerovatno od Bošnjaka iz Sarajeva, te dodao da se to uvijek dešava u januaru, kada je Božić, najradosniji pravoslavni praznik, i uoči 9. januara Dana Republike Srpske.

– Ta ploča nijednim slovom nikoga ne vrijeđa. Ona je samo spomen-obilježje na jedan događaj koji se desio 1992. Godine – rekao je Tuševljak i dodao da je to opet jedna ružna poruka srpskom narodu.

On je naveo da Bošnjaci konstantno navode da “stvaraju građansku državu”, te dodao da je Srbima, nakon ovakvih poruka, jasno o kakvoj državi se radi.

Prema njegovim riječima, ovakvi incidenti mogu samo izazvati kontrareakciju, da to isto čine i Srbi u Sarajevu, sa čime se ne slaže Boračka organizacija Istočnog Novog Sarajeva i što nije dobro za stanovnike Istočnog Sarajeva i Sarajeva.

– Treba da budemo opredijeljeni na suživot, a ne na ovakva dešavanja, dva-tri puta godišnje – poručio je Tuševljak.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube