23.7 C
Banja Luka

UPS razvija znanje i vještine koje su potrebne tržištu rada

Danas je na Univerzitetu za poslovne studije otvoren Prvi okrugli sto pod nazivom „Znanje i vještine koje su potrebne tržištu rada“.

Zajedničkim djelovanjem rukovdstva Univetziteta za poslovne studije, Fakulteta za turizam i hotelijerstvo i više ugostiteljskih objekata koji obavljaju svoje djelatnosti na području Grada Banja Luka ostvarena je saradnja u vidu zajedničkog potpisivanja ugovora o obavljajnja studentske prakse studenata Fakulteta za turizam i hotelijerstvo, njihove pripreme za sve zahtjevnije tržište rada, kao i jedan vid učešća studenata u prevazilaženju krize izazvane pandemijom virusa Covid-19, ali i već uobičajenoj visokoj fluktuaciji edukaovanih kadrova u ovoj grani privrede, na području našeg grada.

Obzirom da Fakultet za turizam i hotelijerstvo koji djeluje u sklopu Univerzieta za poslovne studije obrazuje kvalifikovan kadar još od akademske 2010/2011. godine ovaj događaj smo upriličili radi što bolje međusobne saradnje privrede i naše visokoškolske ustanove.

Dekanica Fakulteta za turizam i hotelijerstvo doc. dr Mirjana Delić-Jović upoznala je prisutne sa osnovnom organizacijom Fakulteta, kao i ciljevima i ishodima učenja na licenciranim studijskim programima, te istakla važnost obavljanja praktičnog dijela nastave u ovoj oblasti ali i izrazila zadovljstvo zbog svjesti i želje privrednih subjekata za saradnjom sa našom organizacionom jedinicom.

 

S ponosom možemo istaći da naši studenti obavjalju praksu i izvan granica naše države, pa čak i regiona, u vremenu previđenom za to, a misli se na tzv. Ferijalnu praksu, te da u prilog stečenim znanjima naših studenata govori i činjenica da svake godine imamo sve više ponuda renomiranih hotelskih i ugostiteljskih objekata iz regiona koji nude obavljanje stručne prakse našim studentima, nevela je doc.dr Delić-Jović.

Viši asistent MSc Dragan Vukolić iznio je stavove o očekivanjima nastavnog kadra o sticanju praktičnih znanja, ukazao na značaj povezivanja teorije i prakse, kao i o obavezama ugostiteljskih objekata prema studentima.

 

Ovom prigodom restoranima i hotelima koji su otvorili svoja vrata za stručno usavršavanja studenata Fakulteta za turizam i hotelijerstvo, budućih hotelijera, gastronoma i restoratera, Univerzitet za poslovne studije izrazio je zahvalnost, te uz prijatan razgovor i konstruktivne predloge za poboljšanje poslovanja uslužnog sektora, ostvario zajedničku saradnju sa predstavnicima sljedećih objaktra: Hotel Vidović, Hotel Talija, Koncept Coffe&Food; Restoran Monogram, Courtyard by Marriott, Hotel Vila Viktorija, te Corso Pizzeria&Bar.

Potpisivanjem Ugovora sa pomenutim objektima uspostavljana je saradnja koja će zasigurno biti korisna za potpisnike.

(VIJESTI SRPSKE)

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here