Naslovna Izdvajamo (UŽIVO) SI U MOSKVI Sve je spremno za potpis!

(UŽIVO) SI U MOSKVI Sve je spremno za potpis!

0

Predsednik Narodne Republike Kine Si Đinping nastavlja razgovore sa ruskim zvaničnicima u Moskvi. Danas su na programu susreti sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom, premijerom Mihailom Mišustinom, kao i sa ministrima spoljnih poslova i odbrane Sergejem Lavrovom i Sergejem Šojguom.

Zvaničnom sastanku prisustvovaće i ostale istaknute diplomate, ali i predstavnici biznis sektora.

Kako je ranije najavio pomoćnik ruskog lidera Jurij Ušakov, tokom dana biće potpisani i dodatni sporazumi, a očekuje se da će biti postignuta i dva izuzetno važna dogovora.

Poslednja poseta kineskog predsednika daće dodatan podsticaj razvoju dobrih bilateralnih odnosa i strateške saradnje Moskve i Pekinga, ocenili su iz Kremlja.

 

 

Međunarodni sistem, podsetimo, trenutno doživljava krizu svetskih razmera, a globalna situacija, kako navode ruski i kineski zvaničnici, zahteva dalje razvijanje njihovih odnosa. Ovo je neophodno kako bi se i Moskva i Peking bolje izborili sa spoljašnjim izazova.

Rusija i Kina zalažu se za prelazak na multipolarni svetski poredak, a njihova inicijativa dobija podršku velikog broja zemalja Azije, Bliskog istoka, Afrike i Latinske Amerike.

Sudeći po tektonskim pormenama koje su usledile od februara prošle godine, ovaj proces je već započet.

Si treba da uživo popriča sa Zelenskim

14.50 – Kina bi trebalo da počne da malo bolje shvata poziciju ukrajinskog rukovodstva, rekao je danas generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg, komentarišući posetu predsednika Si Đinpinga Moskvi i nedavno objavljeni mirovni predlog KNR.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

X