Naslovna Najnovije Vagnerovci na 500 km od Moskve, Putin podigao helikoptere

Vagnerovci na 500 km od Moskve, Putin podigao helikoptere

0

Snage pod kontrolom Jevgenija Prigožina, šefa privatne vojne kompanije „Vagner“, stigle su na 500 kilometara od prestonice Moskve.

Na ulazima u Moskvu postavljaju se strojeve i kopaju rovovi

Ruske novine Vedomosti izvestile su da su ruski vojnici navodno postavili strojeve na jugozapadni rub grada, dok je ukrajinski list Kyiv Post objavio da se kopaju rovovi na rubovima grada.

Helikopteri ruske vojske otvorili vatru na konvoj Vagnera

Helikopteri ruske vojske danas su otvorili vatru na vojni konvoj paravojne grupe „Vagner“ na auto-putu M4, u blizini Voronježa, javlja Rojters, pozivajući se na izjavu svedoka.

Lokalne vlasti: Gori rezervoar goriva kod Voronježa

Načelnik Voronješke oblasti Aleksandar Gusev rekao je da vatrogasci pokušavaju da ugase zapaljeni rezervoar goriva kod Voronježa, preneo je Rojters. Gusev je na Telegramu naveo da požar gasi više od 100 vatrogasaca i da je oštećen samo jedan rezervoar.

Prigožin: Na nas pucaju iz topova

Prigožin je rekao da je na njegove snage pucano iz topova. Tvrdi da je preuzeo kontrolu nad ruskim vojnim stožerom u Rostovu na Donu bez ispaljenog ijednog metka, javlja Rojters.

Peskov saopštio gdje se nalazi Putin dok traje pobuna

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov saopštio je danas da se predsjednik Rusije Vladimir Putin nalazi u svojoj kancelariji u Kremlju gdje radi, javlja RIA.

Podoljak: U sledećih 48 sati znaće se Putinova subina

Savetnik ukrajinskog predsednika Mihailo Podoljak tvrdi da će sudbina ruskog predsednika Vladimira Putina biti poznata uskoro, u kontekstu oružane pobunePrigožina.

„U sledećih 48 sati definisaće se novi status Rusije“, napisao je Podoljak na Tviteru u subotu.

Prigožin odgovorio Putinu

Jevgenij Prigožin, šef ruske privatne vojne kompanije „Vagner“, u najnovijoj poruci obratio se ruskom predsedniku Vladimiru Putinu i poručio mu da greši što ga optužuje za izdaju. On je kazao da Vagnerovci nemaju plan da se predaju.

– Rusi ne žele više zemlju u kojoj su korupcija, laži i birokracija – rekao je Prigožin.

Vladimir Putin je poručio i da je svako ko je podigao oružje protiv vojske izdajnik.

Istakao je da su oružane snage dobile sve neophodne naredbe i zatražio od pripadnika grupe „Vagner“ da obustave svoje kriminalne akcije.

Putin je rekao i da će preduzeti odlučne korake kako bi se stabilizovala situacija u Rostovu na Donu koja je trenutno teška.

Jedan od najviših ruskih vojnih zapovednika, general Sergej Surovikin, pozvao je Vagnerove plaćenike da poštuju volju i naredbu predsednika Putina i vrate se u svoju bazu.

– Zajedno s vama prošli smo težak, naporan put, zajedno smo se borili, rizikovali, gubili, zajedno pobeđivali. Mi smo iste krvi, mi smo ratnici. Pozivam te da prestaneš.

Neprijatelj samo čeka da se naša unutrašnja politička situacija pogorša. Ne smemo ići na ruku neprijatelju u ovom teškom trenutku za zemlju. Pre nego što bude prekasno, moramo nešto preduzeti, moramo poslušati volju i naredbu predsednika kojeg je izabrao narod, a sve probleme rešavaćemo mirnim putem – rekao je između ostalog Surovikin.

Inače, Vagnerovi borci preuzimaju kontrolu nad svim vojnim objektima u ruskom gradu Voronježu, javlja Reuters pozivajući se na ruski sigurnosni izvor. Voronjež se nalazi oko 500 kilometara južno od Moskve.

(Agencije) Foto: telegraph.co.uk

PUTINOV AVION NESTAO SA RADARA Panika u Rusiji (FOTO)

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube