Naslovna Izdvajamo Vasić za Institut kupuje poslovni prostor u Zvorniku

Vasić za Institut kupuje poslovni prostor u Zvorniku

0

Institut za javno zdravstvo Republike Srpske kupuje poslovni prostor u Zvorniku za 2 212 500 KM, saznaje BUKA.

Naime, v.d direktora Kostadin Vasić donio je 15.6. odluku o izboru najpovoljnije ponude za kupovinu poslovnog prostora u Zvorniku za potrebe regionalnog centra u tom gradu,  te je ponuđaču firmi Dalprom d.o.o. , Čelopek, Zvornik, dodijelio posao u vrijednosti od 2.212.500 KM ukupno, odnosno 2950 KM po metru kvadratnom.

Inače, prema zvaničnim podacima sa vebsajta Narodne skupštine RS, u kojoj je Vasić Predsjednik Kluba odbornika Ujedinjene Srpske navodi se, da on ima prebilaište u Zvorniku pa pretpostavljamo da dobro poznaje lokaciju za potrebe poslovnog prostora svoje institucije.

Podsjetimo, Vlada Republike Srpske imenovala je Vasića za v.d. direktora Instituta za javno zdravstvo RS, ali tek nakon ostavke dotadašnjeg direktora, Branislava Zeljkovića. Zeljkoviću se, naime, sudi za malverzacije prilikom nabavke zaštitne opreme u periodu vanrednog stanja u prvoj polovini 2020. godine.

Nedavno je objavljeno da je Vasić pravosnažno osuđen na 10 mjeseci zatvora, te postoji mogućnost da ostane bez poslaničkog mandata. On se, međutim, brani činjenicom da će se žaliti višoj sudskoj instanci, ali i najavljuje da će, u konačnici, možda iskoristiti i zakonsku mogućnost da mu zatvorska kazna bude zamijenjena novčanom.

Vasić je za ranije presude zakonski rehabilitovan, odnosno brisana mu je kazna zatvora za nanošenje tjelesnih povreda.

Takođe, odmah nakon imenovanja, njegovo formalno obrazovanje došlo je pod lupu javnosti.

Podaci o njegovom ranijem obrazovanju, kako prenose pojedini mediji, kažu da je Kostadin Vasić 2002. godine završio Višu trenersku školu u Beogradu. Nakon toga, upisao je treću godinu menadžmenta na Sokocu, smjer menadžer bezbjednosti. Konačno, 2012. godine, upisuje četvrtu godinu na političkim naukama – na smjeru nacionalna bezbjednost, čime je stekao zvanje diplomirani pravnik.

(Buka)

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube