Naslovna Društvo Važna informacija za sve koji ljetuju u Crnoj Gori: Naredne dvije nedelje...

Važna informacija za sve koji ljetuju u Crnoj Gori: Naredne dvije nedelje na snazi nove kovid mjere

0

Zbog povećanja broja slučajeva korone do 12. avgusta, pored aktuelnih, uvedene su dodatne epidemijske mjere u cilju sprečavanja širenja infekcije.

Jedna od novih mjera jeste obavezno nošenje zaštitne maske u svim ustanovama javne uprave, prodavnicama, apotekama, benziskim stanicama.

„Obavezno je nošenje zaštitnih maski u zatvorenim djelovima aerodroma, željezničkim i autobuskim stanicama“, rekao je direktor Instituta za javno zdravlje Igor Galić.

Ukoliko navedene mjere ne dovedu do poboljšanja epidemijske situacije u narednom periodu i nastavi se trend rasta indikatora oboljevanja i umiranja, sa povećanim brojem zahteva za hospitalizaciju, Galić upozorava da će usljediti mjera obaveznog nošenja zaštitnih maski u svim zatvorenim prostorima.

“Da do toga ne bi došlo, uz uvjerenje da će se građani pridržavati postojećih i novih protivepidemijskih mjera potrebno je da one osobe koje se nisu vakcinisale protiv kovida to i učine, a ukoliko jesu prime svoju treću ili četvrtu buster dozu najmanje tri meseca nakon kompletne vakcinacije ili prirodne infekcije naročito rizične grupe, a to su osobe starije od 65 godina, imunokompromitovane osobe ili osobe sa hroničnim bolestima”, kazao je Galić.

Od ukupnog broja preminulih u Crnoj Gori od početka pandemije 72 odsto je, kaže, bilo nevakcinisano.

U Crnoj Gori su juče registrovana 944 nova slučaja korone i nije bilo smrtnih ishoda, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje. Najviše oboljelih je u Podgorici, a potom slede Nikšić, Bar, Budva, Kotor i Herceg Novi.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube