Naslovna Republika Srpska USKORO OTVARANJE? Pogledajte kako napreduju radovi na Aerodromu kod Trebinja ( VIDEO)

USKORO OTVARANJE? Pogledajte kako napreduju radovi na Aerodromu kod Trebinja ( VIDEO)

0

Na lokalitetu sela Taleža završeni su istraživački radovi u okviru kojih je napravljeno više pristupnih puteva do budućeg aerodroma.

Budući aerodrom, koji će biti od istorijskog značaja za razvoj grada i cijele Hercegovine, gradiće se na svega petnaestak kilometara od Trebinja na području Trebinjske šume, na lokalitetu gdje je sredinom pedesetih godina prošlog vijeka planirana izgradnja aerodroma, koji je tada pod uticajem politike izgrađen u Čilipima kod Dubrovnika.

Stariji mještani okolnih sela i sada svjedoče o ideji o izgradnji aerodroma, ali naglašavaju da je političko rukovodstvo tadašnje Federativne Narodne Republike Jugoslavije odlučilo da se aerodrom ipak pravi na samoj granici između Hrvatske i Crne Gore.

Aerodrom u Trebinju biće jedan od najvećih i najmodernijih aerodroma u regionu, kome će, bar po projektnom zadatku, moći da parira samo aerodrom „Nikola Tesla“ u Beogradu.

Planirana je izgradnja aerodroma na površini od čak 282 hektara zemljišta, koje je uglavnom u privatnom vlasništvu, a sredstva za eksproprijaciju su već obezbijeđena.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube