Naslovna Društvo VIDOVIĆ: Pomoć dobilo 696 višečlanih porodica

VIDOVIĆ: Pomoć dobilo 696 višečlanih porodica

0

Ministarka finansija Republike Srpske Zora Vidović izjavila je danas u Banjaluci da će za četiri mjeseca, do kraja godine, porodicama sa četvoro i više djece, od kojih je jedan od roditelja nezaposlen, a od kojih je bar najmlađe dijete maloljetno, biti isplaćivano mjesečno po 750 KM kao vrsta pomoći, dok će naredne godine to biti tretirano kao primanje uz plaćenje poreze i doprinose za šta će iz Budžeta biti izdvojeno više od 24 miliona KM.

Јuče su isplaćena sredstva za 365 porodica u iznosu od 274.000 KM, dok su danas isplaćena sredstva za još 331 porodicu, u iznosu od 248.250 KM, čime je ukupno obuhvaćeno 696 porodica i iz Budžeta Republike Srpske isplaćeno ukupno 522.250 KM.

Vidovićeva je istakla da Vlada Republike Srpske ima nekoliko projekata za poboljšanje demografske situacije, ali da je navedeni jedan od najboljih.

Ona je navela da se sve ostale isplate realizuju u skladu sa planom, uključujući po 100 KM jednokratne pomoći za mlade koja je u septembru isplaćena po drugi put i najavila da će finansijska podrška biti nastavljena, prvenstveno borcima i penzionerima kojima će još jednom biti isplaćena jednokratna pomoć od 100 KM, a jednokratnu pomoć od 1.000 KM dobiće i djeca poginulih boraca koja nisu zaposlena.

Vidovićeva je izjavila da se sve ove isplate realizuju zbog trenutne ekonomske situacije i da će u narednom periodu biti jednokratnih isplata za one koji imaju niska primanja, saopšteno je iz Ministarstva finansija.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube