Naslovna BIH VIP tretmani za nove parlamentarce

VIP tretmani za nove parlamentarce

0

Novi poslanici i delegati, dok čekaju avion u Sarajevu, Mostaru, Tuzli i Banjoj Luci, imaće hladne i tople napitke, slatka i slana peciva, uslugu nošenja prtljaga…

Sekretarijat Parlamentarne skupštine BiH raspisao je javni poziv za dostavljanje ponuda u postupku nabavke usluga VIP salona na aerodromima u BiH, i to na aerodromima Sarajevo, Mostar, Tuzla i Banja Luka. Kako se navodi, sve „za potrebe Parlamentarne skupštine BiH“.

Iako iznos ove javne nabavke nije visok, radi se o nabavci vrijednoj 25.000 KM, sve su prilike da je riječ o nastavku rasipavanja novca poreznih obveznika.

A sve to kako bi korisnici ovog VIP tretmana, dosadašnja praksa je pokazala da je riječ mahom o članovima kolegija oba doma PSBiH, vrijeme na aerodrom provodili u što većem komforu.

Naime, ova javna nabavka predviđa: korištenje VIP salona do sat vremena prije zakazanog leta prilikom odlaska i dolaska/povratka delegacije Parlamentarne skupštine BiH, korištenje VIP salona do sat vremena prije zakazanog leta prilikom odlaska i dolaska strane delegacije, wifi i printer – konzumacija hladnih i toplih napitaka, kao i slatkih i slanih peciva, usluga nošenja prtljaga i čekiranje karti, transfer od VIP salona do aviona, transfer od aviona do VIP salona ili brzi prolaz iz aviona do vozila i usluga dočeka osoblja aerodroma uz prioritetni prtljag delegacije, prostor za sjedenje od 4 do 20 osoba i – radni prostor.

Tako će i novi saziv Parlamentarne skupštine BiH, u zavisnosti od toga ko bude voljan da ga koristi, dobiti VIP tretman na aerodromima.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube