22.7 C
Banja Luka

Višković tuži Šarenca: Nemam vikendicu na Jahorini

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković nema vikendicu na Jahorini, kako je to u svojoj današnjoj objavi aludirao novinar Zoran Šarenac, protiv kojeg će biti podnesena privatna tužba zbog iznošenja grubih neistina, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.

Iz Vlade navode da fotografija vikend objekta, koja je danas objavljena na “Tviter” nalogu novinara Šarenca, uz nedvosmislenu aluziju da je navodno riječ o imovini Viškovića, predstavlja najgrublju medijsku manipulaciju s ciljem medijskog linča i kompromitacije premijera.

 

“Pozivamo vlasnika objekta na priloženoj fotografiji, ko god da je, da se javno oglasi, a novinar Šarenac će dobiti priliku da dokaže svoje tvrdnje pred nadležnim pravosudnim institucijama, pošto će protiv njega, zbog iznošenja grubih neistina, premijer Višković podnijeti privatnu tužbi za klevetu”, navodi se u saopštenju.

 

Biro Vlade za odnose s javnošću skreće pažnju da je i u prethodnom periodu novinar Šarenac, u više objava putem svog “Tviter” naloga, premijera Viškovića dovodio u vezu sa vlasništvom nad određenim, atraktivim nekretninama, što takođe ne odgovara istini.

“Premijer Višković snažno i iskreno podržava slobodan rad medija i slobodu izražavanja, ali isto tako, zbog sopstvenog dostojanstva, ne može dozvoliti da neodgovorni pojedinci nekažnjeno iznose grube neistine, poput ove”, istaknuto je u saopštenju.

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here