Naslovna Politika VIŠKOVIĆU SE „DRMA FOTELJA“! Dražen Vrhovac se nudi za PREMIJERA REPUBLIKE SRPSKE

VIŠKOVIĆU SE „DRMA FOTELJA“! Dražen Vrhovac se nudi za PREMIJERA REPUBLIKE SRPSKE

0

Iako na već dobrim pozicijama, na još višim funkcijama vide se mnogi političari. Tako je postala javna tajna da je direktor IRB-a Republike Srpske Dražen Vrhovac „ciljao“ fotelju premijera. Kako nezvanično saznajemo, do te mjere da je sam sebe predlagao da bude prvi čovjek Vlade. Pred našom kamerom to ipak ne priznaje.

„Sa mnom nije bilo razgovora, ja radim svoj posao i na raspolaganju sam… Ali što se tiče mene, ne, ja sigurno nisam rekao to, nigdje. Iako vjerujem da rezultati govore o svakom čovjeku i treba da govore o svakom čovjeku. Možda se na nekom mjestu i pričalo o tome, ali ja lično ne“, rekao je Dražen Vrhovac, direktor IRB Republike Srpske.

U stranačkim krugovima se priča i da je i Srđan Rajčević ciljao premijersku fotelju. Kako stvari sada stoje, njegovo ime se više ne spominje ni u trci za ministre. Ipak, fotelja premijera je već rezervisana. Po najavama novoizabranog predsjednika Republike Srpske, na toj funkciji ostaje Radovan Višković. Aktuelni premijer će ostati na čelu Vlade naredne dvije godine, što je skraćen period u odnosu na sve prethodne.

„Sve što bih ja u ovom momentu rekao je izlišno, to je njegova odluka i ja poštujem tu odluku i to je to. Dakle, bilo je razgovora? Svakako, ništa se ne dešava u Republici Srpskoj, a da se prije toga ne sjedne i ne dogovara“, rekao je Radovan Višković, predsjednik Vlade Republike Srpske.

Da je mjesto premijera vrlo težak, ali prije svega odgovoran posao, tvrdi Radovan Višković. Ali satisfakciju za svoj rad dobio je, kaže, na izborima, kada je 30 hiljada ljudi zaokružilo njegovo ime na listi, čime je postao kadidat sa najviše glasova za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube