Naslovna Izdvajamo Vlada RS: Nerazvijenim opštinama 750.000 KM! Rudom skoro najviše 26 300 KM

Vlada RS: Nerazvijenim opštinama 750.000 KM! Rudom skoro najviše 26 300 KM

Vlada RS donijela je danas Odluku o isplati 750.000 KM nerazvijenim i izrazito nerazvijenim jedinicima lokalane samouprave.

Od nerazvijenih opština najviše novca dobio je Bratunac i to oko 27.400, a od izrazito nerazvijenih Rudo i to  oko 26.300 KM.

Vlada RS upoznala se i sa Izvještajem o stanju u bankarskom sistemu RS kao i sa izvještajima Komisije za hartije od vrijednosti Republike Srpske.

Vlada je utvrdila i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o penzijskom rezervnom fondu (PREF) kojim se geografski proširuje prostor za zajednička ulaganja PREF-a i međunaordnih finansijskih organizacija sa BiH na zemlje članice EU, OECD i CEFTE.

Takođe, izmjenama se predlaže i mogućnosti ulaganja imovine PREF-a u dužničke hartije od vrijednosti kojima se ne trguje na berzi ili drugom uređenom javnom tržištu, pod određenim uslovima.

Vlada RS upoznala se i sa Informacijom o Projektu „Vodovodna i kanalizaciona infrastruktura u Republici Srpskoj“ i naložila resornim ministarstvima da pruže punu podršku u obezbjeđenju neophodnih bespovratnih sredstava donatora u cilju realizacije planova.

Takođe, Vlada Srpske donijela je Odluku o izmjeni odluke o primjeni odredaba Posebnog kolektivnog ugovora za zaposlene u javnim službama Republike Srpske kojom se važnost Posebnog kolektivnog ugovora za zaposlene u javnim službama Republike Srpske produžava do 30. juna 2022. godine. Kako je saopšteno iz Biroa Vlade RS za odnose s javnošću, odluka je donesena jer reprezentativni sindikati javnih službi nisu formirali Odbor za pregovore.

Vlada Republike Srpske donijela je i Odluku o utvrđivanju opšteg interesa u svrhu izgradnje mosta u Ulici Braće Pišteljić u naselju Česma u Banjaluci.