24.7 C
Banja Luka

Vučić: Si Đinpingom dolazi u posjetu Srbiji

Predsjednik Kine Si Đinping prihvatio je da ponovo posjeti Srbiju, što je velika čast za Srbiju, istakao je danas predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je, nakon susreta sa diplomcima medicinskih fakulteta i svršenim medicinsko-tehničkim asistentima, prenio da je telefonom razgovarao sa predsjednikom Sijem.

„Taj razgovor je protekao, ne samo u prijateljskoj, već iskrenoj i srdačnoj atmosferi. Govorili smo o svim našim projektima. Mi smo podržali politiku Kine, a Kina očuvanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije, sa posebnim osvrtom na KiM“, objasnio je on.

Rekao je da je sa Sijem razgovarao o zajedničkim projektima i budućoj saradnji.

„Posebno sam zahvalan što je predsjednik Si prihvatio da posjeti Srbiju. Njegova ponovna posjeta Srbiji bila bi velika čast. Nadam se da će, kada pandemija prođe, a predsjednik Si nije nigdje putovao tokom pandemije, učiniti veliku čast Srbiji i posjetiti nas, što bi bio veliki uspjeh za našu zemlju“, rekao je on, prenio je Tanjug.

Posjeta bi mogla da usledi do kraja godine, ili početkom iduće godine, kada bi dobili priliku da još jednom ugostimo jednog od najznačajnijih lidera svijeta, rekao je Vučić.

Prenio je da je zamolio svog kineskog kolegu da se preko aviokompanije Er Srbija ili neke kineske kompanije uspostavi direktan let sa nekom destinacijom u Kini, kao što bi bili linija Beograd-Šangaj, Beograd-Peking ili Beograd-Gvangdžu.

„Predsjednik Si je rekao da veliku pažnju pridaje toj molbi, a kada on tako nešto kaže za očekivati je da se to brzo iz reči pretoči u djelo“, naglasio je Vučić.

Latest news
- Advertisement -spot_img
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here