Naslovna Najnovije Vrh ukrajinske vojske donio odluku o Bahmutu

Vrh ukrajinske vojske donio odluku o Bahmutu

0
GlavnokomandujućI Oružanih snaga Ukrajine Valerij Zalužni i komandant Kopnenih snaga Oružanih snaga Ukrajine Aleksandar Sirski su se izjasnili za nastavak borbi u Bahmutu i utvrđivanje pozicija u gradu.

Ovo je u ponedjeljak saopštila pres služba predsjednika Ukrajine Vladimira Zelenskog nakon pojavljivanja u medijima informacija o nesuglasicama između Zelenskog i Zalužnog.

Zelenski je, predsjedavajući štabom Vrhovnog glavnokomandujućeg, na čijem se sastanku „posebno detaljno razgovaralo o situaciji u Bahmutu“, postavio Zalužnom i Sirskom pitanje o daljim akcijama Oružanih snaga Ukrajine u ovom rejonu.

„Oni (Zalužni i Sirski) su podržali nastavak odbrambene operacije i dalje jačanje naših pozicija u Bahmutu“,  navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu ukrajinskog predsjednika, prenose „Novosti“.

Ranije je list Bild, pozivajući se na svoje izvore, objavio da je situacija oko Bahmuta izazvala sporove između Zelenskog i Zalužnog.

Prema pisanju njemačkog lista, Zalužni je prije nekoliko nedjelja govorio Zelenskom o potrebi da se ukrajinske trupe povuku iz Bahmuta.

Međutim, predsjednik Ukrajine je imao drugačiji stav po ovom pitanju.

Bahmut se nalazi u dijelu Donbasa koji kontroliše Ukrajina i predstavlja važno transportno čvorište za snabdijevanje ukrajinske grupe trupa u istočnoj Ukrajini.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube