18.7 C
Banja Luka

Vrhovni sud RS odbacio žalbe advokata u aferi “Korona ugovori”: Zeljković i saučesnici još DVA MJESECA IZA REŠETAKA

Vrhovni sud Republike Srpske odbacio je žalbe advokata uhapšenih u aferi “Korona ugovori” i potvrdio odluku o pritvoru Okružnog suda u Banjaluci prema kojoj će Branislav Zeljković i saučesnici iza rešetaka provesti još najmanje dva mjeseca, saznaje Srpskainfo.

Osim Zeljkoviću, pritvor je do 16. decembra produžen i Draganu Dubravcu, direktoru firme “Promeding”, Saši Markoviću, vlasniku turističke agencije “Travel for fan” i Slavku Bojiću, direktoru firme “Procontrol”.

Zeljkoviću i saučesnicima pritvor je produžen zbog uticaja na svjedoke i uništavanja dokaza, te zbog težine krivičnog djela i uznemirenja javnosti.

Zeljković i saučesnici osumnjičeni su da su tokom vanrednog stanja u Srpskoj, izazvanog pandemijom virusa korona, koristeći se tenderskim malverzacijama, nabavljali medicinsku i nemedicinsku opremu po višestrukom većim cijenama od tržišnih čime su građani Srpske oštećeni za 790.000 maraka.

Osim navedenog, Zeljković i saučesnici terete se da su oformili konzorcijum firmi koje nisu mogle nabavljati medicinsku opremu.

U aferi “Korona ugovori” uhapšen je direktor dobojske bolnice “Sveti apostol Luka” Mladen Gajić koji je takođe u pritvoru.

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here