Naslovna Region Vučić pozvao investitore iz Saudijske Arabije: Ulažite više u Srbiju

Vučić pozvao investitore iz Saudijske Arabije: Ulažite više u Srbiju

0
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je investitore iz Saudijske Arabije da više ulažu u Srbiji i sarađuju sa srpskim privrednicima, te izrazio nadu da će ova arapska država uskoro otvoriti diplomatsko predstavništvo u Beogradu i tako dodatno intenzivirati sve vidove dalje saradnje.

Vučić je sa saudijskim ministrom turizma i predsjedavajućim Saudijskog fonda za razvoj Ahmedom bin Akilom el Hatibom razgovarao o unapređenju odnosa i jačanju ekonomske saradnje.

Sagovornici su se tokom sastanka saglasili da treba iskoristiti potencijale za unapređenje saradnje, saopšteno je iz Pres-službe predsjednika Srbije.

Vučić i saudijski ministar razgovarali su o konkretnim projektima u turizmu, saobraćaju i energetici, kao i o stvaranju uslova za lakše povezivanje dvije zemlje i njenih građana i poslovnih ljudi, što podrazumijeva i jačanje pravnog okvira saradnje.

Hatib je Vučiću prenio pozdrave saudijskog kralja Salmana i prestolonasljednika Muhameda bin Salmana, kojima je Vučić uputio poziv da posjete Srbiju.

Dvojica sagovornika su razgovarali i o aktuelnim globalnim političkim i ekonomskim pitanjima.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube