Naslovna Republika Srpska Veterani digli glas na protestima u Banjaluci

Veterani digli glas na protestima u Banjaluci

0
Udruženje veterana Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske okupili su se u parku Mladen Stojanović u Banjaluci kako bi izrazili nezadovoljstvo zbog toga što nisu ispoštovani zaključci koje je Narodna skupština Republike Srpske usvojila na tematskoj sjednici o pravima i položaju boraca, a koja je održana 9. marta ove godine.

 

Nakon himni Republike Srpske i Srbije, okupljenim borcima se obratio Aco Prelević sa “pomaže Bog, braćo”.

“Došli ste iz svih dijelove Srpske, neki od vas su došli prvi put i niste došli turistički. Ovdje smo da se borimo za naša prava i da istrajemo do kraja”, poručio je okupljenima.

Goran Ljepojević iz Gradiške govorio je  nakon minute ćutanja u čast palim borcima Vojske Republike Srpske.

Naglasio je da su borci prvi u redovima jedino na biroima i po broju nezaposlenih.

“Dezerteri, ratni profiteri, kriminalni i lopovi neće biti mirni dok god je naših veterana”, rekao je Ljepojević.

Predsjednik udruženja Risto Jeftić naglasio je da su ih, kako je rekao, pojedinci na osnovu svog nerada natjerali na osnivanje udruženja, koje se bori za interese svih, a ne samo za svoje lične.

“Pozdravljam svog brata Nešu Miličića/Iličića predsjednika BORS-a Trebinje, koji je ipak došao danas ovdje. Prinuđeni smo da na ovakav način tražimo svoja prava, a ta prava su nam oduzeli oni koji su najmanje doprinijeli stvaranju Srpske. Tražimo da oni imaju onoliko prava koliko su doprinijeli stvaranju naše Republike”, poručio je Jeftić.

Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Radan Ostojić ranije je rekao da BORS neće podržati ove proteste.

Ostojić je poručio da se borci, kao simbol Republike Srpske, ne smiju svrstavati ni na jednu stranu, te da su bilo kakvi protesti u ovom trenutku nepotrebni.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube