Naslovna BIH Vučić: Srbija od 2012. izgradila duplo više puteva nego FBIH od 1945.

Vučić: Srbija od 2012. izgradila duplo više puteva nego FBIH od 1945.

0
Beograd, 10.12.2022. - Predsednik Srbije Aleksandar Vucic se obraca javnosti iz sedista srpskog predsednistva u beogradskom Novom dvoru. (BETAPHOTO/MILOS MISKOV)

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas u Priboju da omalovažavanje s kojim se sarajevski mediji odnose prema izgradnji puta Niš-Merdare nema nikakvog osnova jer je Srbija za 10 godina izgradila duplo više kilometara auto-puta nego cijela BiH od Drugog svjetskog rata, a mnogostruko više nego FBiH od kraja Drugog svjetskog rata.

„Oni u FBiH imaju 120 kilometara auto-pueva, računajući i onaj od Sarajeva do Zenice koji su gradili komunisti. Mi smo za poslednjih 10 godina izgradili 451 kilometar auto-puta punog profila“, rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara.

On je najavio velika ulaganja u pribojski kraj, uključujući i kapitalni projekat gradnje reverzibilne hidroelektrane „Bistrica“.

„Mislili smo da će to koštati 700 miliona evra, ali koštaće milijardu i 200 miliona evra. Ministar energetike Dubravka Đedović ide u Јapan da razgovara o finansiranju pr

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube