Naslovna BIH Vučinić: Budžet za nagrade učenika nula, a Ugostiteljskom servisu Vlade RS preko...

Vučinić: Budžet za nagrade učenika nula, a Ugostiteljskom servisu Vlade RS preko 10 miliona

0

Ugostiteljski servis Vlade Republike Srpske troši na reprezentaciju 60.000 KM, na putovanja 90.000 KM, ja ne znam gdje ti ljudi putuju. Nabavka postrojenja i opreme 409.000 KM. Jesu li to neke tefalove tave, jel to crklo 20tak mašina za pranje suđa, zlatni escajg?

Ovo je tokom diskusije u Narodnoj skupštini Republike Srpke, a povodom Rebalansa budžeta izjavio poslanik Liste za pravdu i red Đorđe Vučinić.

– Ukupno nas Ugostiteljski servis izađe 10 miliona i 50 hiljada KM. Za razliku od Ugostiteljskog servisa koji ima preko 10 miliona, Akademija nauka i umjetnosti zadovoljila se sa 2,1 milion. Pet puta manje dobija Akademija nauka i umjetnosti da troši od Ugostiteljskog servisa. Ali zato imamo situaciju kada nam kroje budžet ovi ljubitelji šatora, pečenja i izvorne muzike, onda imamo i pjevaču 56 miliona, a za reformu obrazovanja 151 000 KM, nema više ni toliko, sada imamo svega 95 000 KM, stručno usavršavanje nastavnika 40 000 KM, nagrade za takmičenja učenika budžet je bio 1500 KM, sad je to nula, vjerovali ili ne nula – rekao je Vučinić, prenosi Buka.

Osvrnuo se i na sufinansiranje iz oblasti kulture i rekao da je nevjerovatna činjenica da su u prijedlogu prijedlogu budžeta imali milion i dvjesta pedeset hiljada KM, a sada svega 150.000 KM za sve manifestacija likovnog muzičkog stvaralaštva, pozorišta.

– Takva je naša realnost – zaključio je Vučinić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: