Naslovna Najnovije ISCRPLJIVANJE PRED ZIMU! Rusi napali dronovima energetske objekte u Ukrajini

ISCRPLJIVANJE PRED ZIMU! Rusi napali dronovima energetske objekte u Ukrajini

0

Rusija je  pokrenula masovni napad bespilotnim letjelicama, pri čemu je pogodila ključnu infrastrukturu na zapadu i jugu Ukrajine te je uništila privatne kuće i komercijalne zgrade u Harkovu, drugom po veličini gradu u Ukrajini, rekli su dužnosnici, prenosi Reuters.

Ukrajinska vazdušna obrana saopštila je da je oborila 24 bespilotne letjelice “Shahed” od 40 koje je lansirala Rusija, što je najveći napad bespilotnim letjelicama u posljednjih nekoliko sedmica. Riječ je o dronovima “kamikazama” iranske proizvodnje.

Napadom su pogođeni Harkov na sjeveroistoku, Odesa i Herson na jugu te regija Lavov blizu granice s Poljskom na zapadu.

Oborena je i jedna raketa X-59, saopštili su iz Ukrajine. “Shvatamo da će, kako se približava zima, rusi pokušati učiniti više štete. Odgovorit ćemo neprijatelju”, poručio je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski, dodajući da je vazdušna obrana bila aktivna u 10 regija.

Dužnosnici kažu da se Ukrajina priprema za drugu zimu ruskih vazdušnih napada na energetski sustav, za koji upozoravaju da je ranjiviji nego što je bio prošle godine jer ima manje viškova i manje rezervne opreme.

Vazduhoplovstvo je saopštilo da su bespilotne letjelice lansirane u nekoliko valova u malim skupinama. Zračne uzbune u nekim regijama trajale su i po nekoliko sati tokom noći.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: