Naslovna Rusija TRAMP: Stvari u Ukrajini loše po SAD

TRAMP: Stvari u Ukrajini loše po SAD

0
Bivši predsednik SAD Donald Tramp ocenio je da stvari u Ukrajini „idu loše“ za SAD, što je, kako smatra, dokazano činjenicom da su mediji prestali da opširno izveštavaju o rusko-ukrajinskom sukobu.

Mediji „lažnih vesti“ ne generalno ne vole da izveštavaju o stvarima koje ne idu u prilog Vašingtonu, ustvrdio je Tramp na mitingu u Hjustonu, Teksas, navevši katastrofalno povlačenje SAD iz Avganistana 2021. godine kao primer.

„Niko ne govori o Avganistanu. Jeste li primetili? Ni oni više ne govore o Ukrajini. Zato što stvari ne idu dobro, a ne govore o stvarima koje ne idu dobro“, rekao je Tramp.

„Ono o čemu mediji lažnih vesti ne govore je skoro podjednako loše, a ponekad i gore, od onoga o čemu govore“, rekao je Tramp, zaključivši da „stvari idu loše, jer više ne govore o Ukrajini“, te da „to nije samo zbog katastrofe u Izraelu.“

Nakon razočaravajućeg učinka Kijeva u dugo najavljivanoj letnjoj ofanzivi, američka finansijska i vojna pomoć Ukrajini sada je neizvesna usred sve većeg broja republikanaca koji se protive daljem slanju novca i oružja Ukrajini.

U pokušaju da ubedi Kongres da odobri najnoviji paket pomoći u vrednosti od 44 milijarde dolara za Kijev, ministar odbrane SAD Lojd Ostin je u ponedeljak priznao da će Ukrajina izgubiti ako bi Vašington prestao sa finansiranjem.

Sa druge strane, ruski ministar odbrane Sergej Šojgu rekao je u sredu da „režim u Kijevu gubi“ uprkos američkim isporukama „novih vrsta oružja.“

Šojgu je istakao da su se pokušaji Kijeva da napreduje na liniji fronta pokazali bezuspešnim i da su samo doveli do velikih gubitaka i smanjenja morala među ukrajinskim trupama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: