28.7 C
Banja Luka

VUKANOVIĆ: Građani ogorčeni na lokalnu vlast i prevare

Sredinom 80-ih godina, u bivšoj Jugoslaviji, mještani Ulice obala Luke Vukalovića u širem centru Trebinja imali su asvalt do svojih kuća, ali je ulica posle rata raskopana nakon radova i postavljanja infrastrukture, pa već 15-ak godina imaju problem da dođu do svojih kuća. Problem je posebno izražen u jesen, nakon kiše i padavina, jer ulica poplavi a zbog velikih lokvi bez čizama se ne može izaći iz kuće

Godinama vlasti obećavaju da će u gradskom budžetu izdvojiti skroman iznos kako bi se ulica uredila i asfaltirala, ali uvijek je obećanje bilo ludom radovanje, i obećanje nikada nije ispunjeno jer se sredstva u rebalansu izgube i preusmjere. Mještani su ogorčeni na gradonačelnika i lokalnu vlast, i kažu da je ova ulica uz obalu i rijeku Trebišnjicu bruka i sramota Trebinja, grada koji se tobože hvali razvojem turizđa i da je postao turistička destinacija.

 

Odbornik Kluba za pravdu i red u Skupštini grada Trebinja Nebojša Milišić na poziv mještana posjetio je ovu ulicu i razgovarao sa domaćinima koji ne kriju nezadovoljstvo jer u 21-om vijeku ne mogu izaći bez čizama iz vozila i doći do svoje kuće.

 

Pogledajte razgovor i video prilog i šta mještani misle o gradonačelniku Ćuriću i vlasti grada Trebinja decenijama unazad..

 

Bonus: Podsjećanje na ulicu Stake Skenderove u Hrupjelima koja se asvaltirana par sedmica nakon što sam snimio prilog pa možda i sada gradske vlasti reaguju i riješe decenijski problem u Ulici obala Luke Vukanovića jer je stvarno sramota svih da u 21-om vijeku u centru grada ne može se proći ulicom od lokvi i rupa.

 

 

Nebojša Vukanović

Latest news
- Advertisement -spot_img
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here