Naslovna Izdvajamo Vukanović: Ili pravna država i red u njoj, ili vlast bez mene

Vukanović: Ili pravna država i red u njoj, ili vlast bez mene

0

Nije mi se dopalo što neki iz PDP-a davali izjave da oni imaju svoj program, da im se trebamo priključiti, da će imati svog kandidata pa da ga mi podržimo. Tako ako neko misli jednostrano da povlači neke poteze, a da neki drugi slijepo slijede, ja moram da kažem da se ne oslanjam ni na kakve strance, niti imam bilo kakve pare, niti imam stranku, kazao je Vukanović za FTV, komentarišući jučerašnji izostanak sa sastanka opozicionih lidera u Republici Srpskoj.

Vukanović je dodao da je trenutni režim opasan i blisko povezan s kriminalom, zbog čega će biti potrebi ogromni resurs da bi se on srušio.

“Da bi se on srušio mi trebamo biti najmanje 20 posto jači od njih kako bismo sve te zloupotrebe izbornog dana uspjeli nekako da anuliramo. Neophodno je veliko povjerenje i sloga”, naglašava Vukanović.

Kaže da ima ugled i povjerenje kod naroda, zbog čega narod od njega puno očekuje.

“Bolje nikad ne doći na vlast, nego kad dođemo na vlast da ne ispunimo očekivanja. Ja sam i danas, a i više puta do sada, pokazao da nisam spreman na kompromis oko suštine. To ne znači osvetu, revanšizam, ali neke stvari kad padne vlast se moraju postaviti na svoje mjesto i biće pravna država ako ja budem dio vlasti”, kazao je Vukanović.

Ističe da je kao poslanik postavio standarde koje ne mogu mnogi da prate.

“Siguran sam, kao član Predsjedništva da bih postavio neke standarde koji bi sigurno promijenili mnoge stvari u ovoj državi. Radio bih istinski na pomirenju, na povratku suvereniteta, poštovanju Dejtona, na smirivanju tenzija. Jedan od razloga što nisam došao na ovaj sastanak su neke lažne ankete koje se tobož plasiraju iz Srbije, u kojima ja imam tobože nekih jedan posto. Ako sam ja tako marginalan kako neko želi da me predstavi i ako imam tako mali ugled u narodu, onda ja njima nisam potreban, neka pobijede bez mene. Ali ako nisam marginalan, onda hoću da imam poštovanje i da se dogovorimo, a ključno je da skrešemo kriminalnu hobotnicu i da niko ne bude amnestiran kada se bude promijenila vlast. To je ključna stvar”, kazao je.

Vukanović kaže kako ima svoj stav, te da pokušava da bude principijelan.

“Ja sam uvijek radio za opštu stvar. Meni niko ne može prigovoriti da sam gledao bilo kakav lični interes. Ali smatram da se moramo poštovati i ne može neko reći Vukan je neko ko potiče iz radničke porodice, nema stranku pa ćemo ga mi marginalizovati. Od mene ljudi mnogo očekuju i ja ne bih sebi nikad dopustio na bilo koji način da iznevjerim očekivanja ljudi. Ja i ovim potezima želim poslati jasnu poruku – ako mi narod da legitimitet, stvari će se promijeniti iz korijena. Uvešće se pravna država i napraviće se red u njoj. Ili neću biti dio vlasti. Sa mnom neće biti kompromisa”, rekao je Vukanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: