Naslovna Izdvajamo VUKANOVIĆ kao ROBIN HUD! Krstari državom i pomaže obespravljene i sirotinju! EVO...

VUKANOVIĆ kao ROBIN HUD! Krstari državom i pomaže obespravljene i sirotinju! EVO GDJE JE OVAJ PUT STIGAO

Poslanik Skupštine RS Nebojša Vukanović izazvao je prošle sedmice mnogo pažnje nakon što je uhapšen jer je tražio od predsjednika Okružnog suda Trebinje Bojana Stevića i sudija tog suda da rade („na pos’o“), te da građanima polože odgovornost za svoj (ne)rad.

Vukanović je svojim nastupima izazvao simpatije javnosti u zemlji što je bio povod za brojne pozive i obilazak više gradova, a jučer je boravio i u Zenici.

„Grupa radnika Željezare Zenica i Mital grupe juče me je pozvala tokom gostovanja uživo na Radio Kalmanu da dođem danas na proteste koje organizuju tačno u podne zbog izrabljivanja i kulučenja, kršenja radničkih i ljudskih prava od strane indijske multinacionalne kompanije“, objavio je Vukanović na svojoj stranici.

Nažalost, kako kaže, zbog straha i pritiska protestu se odazvao mali broj ljudi, radnika i građana Zenice.

„Radnik Željezare Hasan Kreho, koji je zbog javnog ukazivanja na zloupotrebe poslat na čekanje, svjedoči o kriminalu u Željezari koja je sa 22 000 zaposlenih radnika u bivšoj Jugoslaviji nakon privatizacije spala na svega 2 hiljade radnika koji rade u teškim uslovima za minimalne naknade. Hasan za sve krivi vladajuću stranku SDA,  koja je uništila i opljačkala Zenicu, kao i veći dio Federacije BiH, od naroda napravili sužnje i sirotinju…“, prenio je Vukanović.

Vukanović se fotografisao sa zeničkim radnicima, a snimio je i razgovor sa inžinjerom Hasanom Krehom, koji je govorio u ime zeničkih radnika.

Radiosarajevo.ba