Naslovna BIH Vukanović: Ko je potpisao diplomu Denisu Šuliću? (VIDEO)

Vukanović: Ko je potpisao diplomu Denisu Šuliću? (VIDEO)

0

Ko je potpisao diplomu Denisu Šuliću, zašto je otišao sa javnog na privatni fakultet, pa master upisao na fakultetu gdje je dekanka njegova partijska kolegica.

Teme su ovo koje je na sjednici Narodne skupštine Republike Srpske otvorio poslanik pokreta Za pravdu i red, Nebojša Vukanović gdje je u toku rasprava o prijedlog odluke o izboru tri nedostajuća ministara u Vladi Republike Srpske.

Prethodno je premijer Radovan Višković pročitao svoje prijedloge za buduće ministre, a među njima se našlo i ime Denisa Šulića za ministra trgovine i turizma.

Vukanović je upitao Šulića, koji je aktuelni poslanik SNSD, zbog čega se sa državnog fakulteta prebacio na privatni i da li je istina da mu je diplomu potpisao Zoran Kalinić jedan od osumnjičenih u aferi “Diplome”.

Vukanović je još naveo da je Šulić po završetku privatnog fakulteta upisao master na fakultetu gdje je sada dekanica njegova partijska kolegica, poslanica Ranka Perić Romić.

U odbranu Šulića stao je njegov partijski kolega Igor Žunić koji je rekao da je riječ o obrazovanoj osobi „bez obzira gdje je i kako studirao“.

On je dodao da svako ima svoje razloge zbog čega napušta javni fakultet i upisuje se na privatni.

Poslanica SNSD Ranka Perić Romić, koja je i dekanica na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Banjaluci, potvrdila je da je Šulić završio dvije godine na tom fakultetu, a potom se ispisao i otišao na privatni fakultet.

– On je imao privatne razloge zašto je otišao na privatni fakultet, kao i zašto je po završetku istog upisao master na javnom univerzitetu. Svi znate da su privatni i javni fakulteti izjednačeni i mi nemamo nikakvo pravo da osporimo nekome sa privatnog fakulteta da upiše master. Šulić je položio sve predmete na master programu i možete provjeriti ispravnost položenih ispita – istakla je Romićeva.

Srpskainfo

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube