Naslovna Izdvajamo Vukanović: Otkrivene brutalne krađe glasova i na Sokocu

Vukanović: Otkrivene brutalne krađe glasova i na Sokocu

0

Nebojša Vukanović, poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske, tvrdi da su se glasovi organizovano krali širom Srpske, ne samo u Zvorniku, Doboju, Prijedoru i Podrinju, govori i primjer sa Sokoca.

– Tokom kontrolnog brojanja glasova na Biračkom mjestu Autobuska stanica 121B019 utvrđeno je da Dodik nije imao 249 glasova već 224, povećan mu je rezultat za 25, dok je Jeleni Trivić smanjen, imala je 260 i pobijedila je Dodika, a upisano je da je izgubila i imala 236 glasova, manje 24 – navodi Vukanović.

Vukanović je istakao da je samo na ovom mjestu napravljena razlika od 49 glasova, dok je „omaška“ i među nevažećim bila 3 glasa.

– Imajući u vidu da je u Republici Srpskoj preko 2200 biračkih mjesta, krađa samo 5 glasova na jednom Biračkom mjestu iz korjena mijenja konačan rezultat izbora – rekao je on.

Foto: nebojsavukanovic.info

On navodi da će biti vrlo zanimljivo utvrditi razmjere prepravljanja i krađe glasova za nivo Narodne skupštine Republike Srpske, kada CIK BiH na Zahtjev više stranaka, a mora ni i po službenoj dužnosti, naredi ponovno brojanje glasova.

– Zanimljivo da uprkos brojnim dokazima za krađu glasova nijedan član biračkog odbora nije uhapšen, a sutra ili prekosutra CIK BiH bi trebao da završi kontrolno brojanje za predsjednika Republike Srpske i javnosti saopšti rezultate i šta je sve pronađeno u vrećama i zapisnicima – zaključio je Vukanović.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube