24.7 C
Banja Luka

VUKOTA GOVEDARICA: Dodik iznio laži od kojih se stidio i predsjednik Srbije

„Nevjerovatna je količina mržnje prema Srpskoj demokratskoj stranci, koju je Dodik ispoljio  večeras u Beogradu na zajedničkoj konferenciji  za štampu u prisustvu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića“, napisao je Vukota Govedarica, član Predsjedništva SDS-a, na svom fejzbuk profilu.

Govedarica ističe da takav stepen mržnje koji je Dodik pokazao prema SDS-u je bio toliko neprijatan da je Aleksandar Vučić u jednom momentu rekao da on na ovakvim konferencijama ne govori o svojim političkim protivnicima iz Srbije.

„Drugo, notorna je laž da postoji neko u Srpskoj demokratskoj stranci da priziva sankcije Dodiku. Neka Dodik da dokaze koji ukazuju na naš stav kojim se međunarodna zajednica poziva na sankcije prema Dodiku. Pozivam medije iz Republike Srbije da sa pažnjom  proprate   sve  stavove Srpske demokratske  stranke“, naglasio je Govedarica i dodao da to što ne podržavamo Dodika u njegovim šizofrenim namjerama ne  znači da pozivamo na međunarodni intervencionizam.

„Nadam se da će predsjednik Srbije provjeriti Dodikove navode i laži koje je izgovorio klevetajući pred javnosti Srbije Srpsku demokratsku stranku. Tog lažova i prevaranta ne treba i neće smijeniti stranci već srpski narod koga je svojom politikom raselio, osiromašio i izbezumio“, naglasio je on.

„Treće, nema Dodik pravo da priča kako se on zalagao kod Holbruka da se Srpska demokratska stranka ne proglasi terorističkom političkom organizacijom. Nisi ti, Mile, baš takva dobričina kako se predstavljaš. Znaš jako dobro kako si tada sa svjetskim moćnicima radio sve da razoriš   SDS“, naveo je Govedarica.

„Strategija koju si skovao sa Holbrukom je glasila: neka ostane SDS ali ljude koji pripadaju SDS-u treba smijeniti i prognati iz društvenog života kako bi razgradio Republiku Srpsku a sebe obogotvorio i učinio svemogućim. To si radio 20 godina i nisi uspio. Još smo tu da se borimo protiv tebe  koji si večeras u  Beogradu pokazao samo  jedno:  da se poslije svega bojiš naroda koji bi mogao dati povjerenje Srpskoj demokratskoj stranci“, kategoričan je Govedarica.

(BN)

Latest news
- Advertisement -spot_img
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here