Naslovna Najnovije VUKOTA GOVEDARICA: Dodiku ne smeta bošnjački novac ako njime treba da dobije...

VUKOTA GOVEDARICA: Dodiku ne smeta bošnjački novac ako njime treba da dobije izbore

0

Jučerašnja najava Fadila Novalića da će Elektroprivrede sa sjedištem u FBiH kupovati akcije Hudroelektana na Trebišnjici dodatno je poniženje građana koje nam je priredila aktuelna vlast samo tri dana nakon proslave tridesetog rođendana Republike Srpske – istakao je Vukota Govedarica, član Predsjedništva SDS.

„Vlasti predvođene SNSD-om su priredile poniženje Republike Srpske samo par dana nakon Dana Republike najavljujući da će krenuti u dokapitalizaciju Hidroelektrana na Trebišnjici nastavljajući uništavati ovaj vrijedni resurs Republike Srpske. Ovdje se ne radi se o dokapitalazaciji Elektroprivede, već o dokapitulaciji Republike Srpske koja je vođena politikom SNSD-a u zadnjih 16 godina.“ – poruka je Govedarice.

„Nadam se da građani vide kakav je lažni patriotizam napravila ova struktura vlasti, kao što se i nadam da je narod prepoznao razliku između SNSD-ovog „patriotizma“ i SNSD-ovog partiotizma. Do ove situacije nas je doveo SNSD-ov lažni patriotizam i SNSD-ov istinski partiotizam“ – poručio je Govedarica.

Govedarica je kazao da nedomaćinsko upravljanje energetskim sistemom Republike Srpske koje traje već 16 godina i lopovluk u preduzećima Elektroprivrede doveo do toga da danas prodajemo akcije HET-a najboljem ponuđaču, ne pitajući o kome se radi.

„Umjesto da u vrijeme svjetske energetske krize naša Elektoprivreda koja je naslijedila zdrave pogone i infrastrukturu iz prethodne države, iz svoje zarade investira u nove projekte, vlasti nas ponižavaju prodajući naše bogatstvo na berzanskim aukcijama. Dodiku očigledno ne smeta ni bošnjački novac ako njime treba da dobije izbore“ – naglasio je Govedarica.

Ukoliko dođe do dokapitalizacije HET-a, vlasti mogu očekivati narod na ulicama – poručio je član Predsjedništva SDS.

„Hercegovina zavisi od proizvodnje električne energije i prodaja naših resursa jeste prodaja sudbine naroda u hercegovačkim opštinama i Dodik mora da zna da će imati snažan odgovor ako uđe u prodaju“ – zaključio je Govedarica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: