Naslovna Izdvajamo Ljevnaić se predomislio! Za djecu besplatno skijanje na Јahorini

Ljevnaić se predomislio! Za djecu besplatno skijanje na Јahorini

Direktor Olimpijskog centra Јahorina, Dejan Ljevnaić izjavio je Srni da će od sutra skijanje za djecu ponovo biti besplatno skijanje na Јahorini.

– Danas je održan sastanak na inicijativu srpskog člana i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika, kojem je prisustvovao i premijer Vlade Republike Srpske Radovan Višković na kome smo ih upoznali o situaciji koja se desila i odlučili na zahtjev Dodika i molbu premijera da odobrimo skijanje za mališane iz opština Pale i Istočno Novo Sarajevo – rekao je Ljevnaić.

On je podsjetio da je besplatno skijanje za djecu sa područja Istočnog Sarajeva uvedena prije tri godine na prijedlog Nadzornog odbora Olimpijskog centra i njenog predsjednika Nedeljka Eleka, kada su djeca po prvi put skijala besplatno.

Uveli smo da djeca imaju benefite od Јahorine, od toga što mi radimo. Mi ne želimo sada da djeca ispaštaju u ovoj situaciji – naglasio je Ljevnaić i dodao da će u četvrtak biti održan sastanak rukovodstva Olimpijskog centra sa Dodikom, Viškovićem i načelnikom Pala Boškom Јugovićem s ciljem rješavanja nesuglasica.

On je rekao da nije suština da djeca ispaštaju, već da građani Pala osjete prihode Јahorine.

– Mi ćemo raditi kako mislimo da treba i trudićemo se da se što više osjete benefiti Јahorine za sve stanovnike Sarajevsko-romanijske regije – poručio je Ljevnaić.

On smatra da je do nesuglasica došlo usljed zamjene teza ili nesporazuma, što bi trebalo da bude riješeno na predstojećem sastanku.