Naslovna Izdvajamo Zaharova poslala poruku Makronu: Nisi svjestan šta govoriš

Zaharova poslala poruku Makronu: Nisi svjestan šta govoriš

0

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova poručila je danas da predsjednik Francuske Emanuel Makron “nije svjestan onoga što govori”.

Ova izjava dolazi kao komentar na to što je Makron izjavio da se “ne može isključiti” opcija slanja jedinica u Ukrajinu.

“Što se tiče izjava Emanuela Makrona o potencijalnom raspoređivanju NATO jedinica u Ukrajinu, stiče se snažan osjećaj da francuski predsjednik ne shvata ni šta govore njegovi potčinjeni, ni ono što on sam kaže”, napisala je Zaharova na “Telegramu”.

Ona je dodala da želi da “podsjeti” Makrona na istoriju Francuske.

“Aprila 1945. godine Berlin je branila francuska SS divizija ‘Šarlmanj’ (Karlo Veliki) i niz drugih. Branili su i sam firerov bunker. Oni su bili među posljednjima koji su u Trećem rajhu odlikovani nacističkim ordenom Viteškog krsta Gvozdenog krsta”, navela je Zaharova.

Upitala je Makrona da li je odlučio da organizuje diviziju “Šarlmanj 2” za odbranu ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog.

Predsjednik Francuske je u ponedjeljak, nakon samita evropskih lidera u Parizu, poručio da se, iako nema konsenzusa o slanju jedinica evropskih zemalja u Ukrajinu, “ništa ne može isključiti”, prenosi “b92”.

Izvor: NEZAVISNE NOVINE

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: