Naslovna Najnovije Zaharova: Vidimo namjeru Londona da ukrajinske marionete iskoristi i u drugim dijelovima...

Zaharova: Vidimo namjeru Londona da ukrajinske marionete iskoristi i u drugim dijelovima svijeta

0

Rusija konstatuje namjeru britanskih vlasti da iskoristi ukrajinske marionete za zadatke i u drugim dijelovima svijeta, rekla je za Sputnjik portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Podsjetimo, nedavno je vojno-diplomatski izvor za Sputnjik rekao da je britanska obavještajna služba MI6 pripremila za slanje u Afriku diverzantsko-kazneni odred sastavljen od ukrajinskih nacionalističkih i neonacističkih formacija čiji je zadatak sprečavanje saradnje tog regiona sa Rusijom.

– Imajući u vidu da se MI6, na čelu sa šefom Ričardom Murom, odnedavno otvoreno hvali svojom umješanošću u planiranje i realizovanje terorističkih napada kijevskog režima na Rusiju, konstatujemo namjeru britanskih vlasti da iskoristi ukrajinske marionete za zadatke i u drugim dijelovima svijeta. Posebno kada je, kako se čini, ugrožen snažan uticaj Londona u bivšim kolonijama – rekla je ona.

Kako je navela, London se i dalje grčevito drži za svoje kolonijalno nasljeđe i svim silama se trudi da zemlje tog kontinenta drži u zavisnom položaju.

– Englezi ne žele s njima da razgovaraju kao sa ravnopravnima i smatraju da je, kao i prije, moguće miješanje u njihova unutrašnja pitanja – ističe Zaharova.

Ona je dodala da je režimu Volodimira Zelenskog potreban samo novac, a u tim mahinacijama ukrajinski vojnici očigledno služe kao sredstvo da se Zapadu plati vojna pomoć.

Ukrajina i NATO na vještački način povećavaju konfliktni potencijal u Africi, zaključila je Zaharova.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube