30.7 C
Banja Luka

Zajedno možemo sve! Pomozimo Milošu da nastavi liječenje (VIDEO)

Autor: Filter/Mira Kostović

Miloš Božović iz Istočnog Sarajeva treba našu pomoć za drugu terapiju matičnim ćelijama.

On je u Rusiji trebao biti u januaru, ali nedostaje novac. Najveći trošak je poseban medicinski transport. Uz troškove liječenja, za novu terapiju i boravak od mjesec dana na klinici potrebno je između 120 i 130 hiljada evra.

Milošev otac Aleksandar kaže da se stanje njegovog sina popravlja. Nakon prve terapije koja je završena u septembru prošle godine već su se vidjeli pomaci, tako da on sada sjedi i bolje komunicira.

Obraćali su se prethodnih mjeseci svima, kucali na vrata vlasti svih nivoa, a jedino razumijevanje našli su na lokalnom nivou, u opštinama i Gradu. Aleksandar podsjeća da im je prilikom posljednjeg odlaska novčano pomogla tadašnja predsjednica RS Željka Cvijanović. Politika ga, kaže ne zanima ali ne može vjerovati da za Miloševo liječenje u institucijama nema sluha.

Opštinska organizacija Crvenog krsta Istočna Ilidža pokreće novu akciju pomoći u nastavku Miloševog liječenja. Sekretar OO CK Istočna Ilidža Ranko Skakavac kaže da je potrebno mnogo novca ali da je siguran da ćemo svi zajedno i ovaj put pomoći Milošu.

Najavljen je i humanitarni broj, a o njegovom aktiviranju ćemo obavijestiti javnost. Do tada, pomoći možete uplatama na navedene račune.

Podsjećamo, u februaru prošle godine najavljeno je da će Milošu trebati 5-6 tretmana u klinici “Neurovita” u Rusiji. Tretmani se rade svakih tri do četiri mjeseca, a Miloš je prvi završio u septembru prošle godine.

Miloš Božović bio je golman juniorske ekipe Fudbalskog kluba Slavija iz Istočnog Sarajeva. Na utakmici 2014. godine doživio je tešku povredu glave i pao u komu.

Pomozimo našem Milošu da uskoro otputuje u Rusiju i nastavi liječenje koje daje nadu u oporavak!

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here