Naslovna Crna Hronika ZBOGOM ŠOJIĆU, PREMINUO MILAN LANE GUTOVIĆ: Legendarni glumac izgubio bitku sa opakom...

ZBOGOM ŠOJIĆU, PREMINUO MILAN LANE GUTOVIĆ: Legendarni glumac izgubio bitku sa opakom bolešću

Glumac Milan Lane Gutović preminuo je u 75. godini na Vojnomedicinskoj akademiji posle teške bolesti, javlja agencija Beta kojoj je to potvrdio Gutovićev sin.

Lane je pre dvije nedelje primljen u bolnicu gdje je bio na intenzivnoj njezi, a kasnije priključen i na kiseonik. Svi testovi na korona virus pokazali su da je glumac bio negativan, ali je imao promjene na plućima za koje su ljekari pretpostavljali da je mogle da budu posledica ranije preležanog kovida-19.

Gutović je rođen 11. avgusta 1946. godine u beogradskom naselju Umka, a potom je živio u Kumodražu. Poslednjih godina često je kampovao i pecao.

Lanetovi roditelji su bili prosvjetni radnici. Ima stariju sestru Bojanu za koju je jednom prilikom rekao da je prema njemu uvijek bila zaštitnički nastrojena. Želio je da upiše Prirodno-matematički fakultet, ali se oprobao na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju gde je odmah primljen. Bio je u braku iz kog ima ćerku Milicu. Ona je krenula očevim putem, a osim glumom, bavi se i baletom. Krajem 2016. godine Milica se porodila pa je glumac postao deda. Više od deceniju je bio u vanbračnoj vezi sa Biljanom Knežević, balerinom Pozorišta na Terazijama. Sa njom ima sinove Janka i Spasoja.

Serije i filmovi poput „Tesne kože”, „Metle bez drške”, „Otvorenih vrata”, „Bele lađe” samo su neki od njegovih ostvarenja i projekata u kojima je dao svoj lični pečat.

Milan Lane Gutović