34.7 C
Banja Luka

Zemljotres u okolini Kragujevca, drugi po redu

U okolini Kragujevca jutros je registrovan još jedan zemljotres jačine dva stepena po Rihteru, objavio je Republički seizmološki zavod Srbije.

Drugi potres registrovan je u 5.18 časova, nakon što je u okolini Kragujevca sinoć potresao zemljotres jačine 3,9 stepeni Rihterove skale, koji se osjetio širom Srbije.

Direktor Republičkog seizmološkog zavoda Branko Dragičević rekao je da je jutros zabilježen jedan naknadni potres magnitude dva stepena, koji su samo registrovali instrumenti, a nije se mogao osjetiti.

On kaže da je magnituda sinoćnjeg zemljotresa prvobitno bila određena na 4,1 jedinicu po Rihteru, javio je RTS. Epicentar zemljotresa bio je 10 kilometara južno od Kragujevca.

Dragičević je rekao da je ovaj zemljotres mogao da izazove manja oštećenja na “ranjivim” objektima ili objektima koji nisu seizmički obezbijeđeni.

O sinoćnjem zemljotresu kod Kragujevca oglasio se i Evropsko-mediteranski seizmološki centar, koji je objavio da je zemljotres bio jačine 4,4 stepena po Rihteru i da je registrovan deset kilometara južno od grada.

Na današnji dan prije 11 godina Kraljevo je pogodio razorni zemljotres jačine 5,4 stepena Rihterove skale.

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here