22.7 C
Banja Luka

ZEMLJOTRES U SNSD Ko bi mogao da podrži Igora Radojičića u formiranju novog političkog pokreta

Najava da bi nekadašnji potpredsjednik SNSD i šef Gradskog odbora te stranke u Banjaluci, Igor Radojičić, uskoro trebalo da obznani formiranje novog političkog pokreta kojem će biti na čelu, izazvao je žestoke potrese u redovima najveće političke partije u Republici Srpskoj, saznaje Srpskainfo.

Iako Radojičić za Srpskainfo nije želio da komentariše naša saznanja da je već uveliko u poslu formiranja nove stranke, sagovornici našeg portala iz vrha SNSD otkrivaju da je već počela “licitacija” oko toga ko bi mogao da Radojičiću “pravi društvo” u novom pokretu.

Izvori Srpskainfo, između ostalog, tvrde, da su nekadašnji visoki funkcioneriDemokratske socijalističke partije (DSP), koji su svojevremeno zajedno s Radojičićem kolektivno pristupili SNSD, glavni kandidati za priključivanje pokretu kojeg formira bivši gradonačelnik Banjaluke.

Nebojša Radmanović je, praktično, već jednom nogom izašao iz SNSD. Da je Radmanović odlučio da napusti Dodika potvrđuje i nedavni “incident” u Parlamentu BiH, kada je javno kritikovao stranku zbog usvajanja Zakona o sukobu interesa BiH po hitnom postupku – tvrde naši izvori.

Kadrovi DSP

U kratkom telefonskom razgovoru za Srpskainfo, Nebojša Radmanović nije želio da potvrdi, ali ni da demantuje navode da je blizu “izlaznim vratima” u SNSD.

FOTO SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA
FOTO SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

– Ne želim to da komentarišem – kratko nam je poručio Radmanović na pitanje da prokomentariše spekulacije o tome da je blizu izlaska iz SNSD, kao i informaciju o tome da Igor Radojičić namjerava da formira novi politički pokret.

Među onima koji bi, takođe, mogli da se pridruže Radojičiću u formiranju nove stranke pominje se i aktuelni načelnik opštine Bratunac, Lazar Prodanović, inače nekadašnji potpredsjednik DSP koji je prije par mjeseci dospio u žižu javnosti zbog žestokih kritika na račun SNSD. Prodanović se juče nije javljao na naše brojne telefonske pozive.

Među funkcionerima SNSD koji posljednjih mjeseci kritikuju stanje u toj stranci nalazi se i bivši poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Momčilo Antonić, koji se zbog objava na društvenim mrežama našao u nemilosti čelnika najveće političke stranke u Srpskoj. Na naše pitanje da prokomentariše to što je Radojičić najavio povratak u politiku i formiranje neke nove opcije, Antonić, takođe, nije želio da da komentar.

– Nemam komentar – rekao nam je Antonić.

Ideje “starog” SNSD

Međutim, onaj ko je želio da komentariše sve izvjesniju mogućnost povratka Igora Radojičića u “visoku politiku” bio je nekadašnji član Predsjedništva SNSD i dugogodišnji poslanik te stranke u Narodnoj skupštini Republike Srpske i Parlamentu BiH, Drago Kalabić.

FOTO: D. BOŽIĆ/RINGIER

Kalabić, koji je zbog javnih kritika na račun vrha stranke prije nekoliko godina izbačen iz članstva u SNSD, za Srpskainfo kaže da podržava Radojičićevu ideju o formiranju novog političkog pokreta koji bi, prema njegovim riječima, baštinio ideje “starog” SNSD.

– Takvu ideju svakako pozdravljam. Ne znam konkretne stvari koje Radojičić namjerava da uvrsti u program svog pokreta, ali ukoliko to bude na načelima izvornog programa SNSD, to ću sigurno podržati. Ne bih da se definitvno izjašnjavam sve dok ne budu poznati detalji oko tog pokreta, kao i njegovih političkih ciljeva – kaže Kalabić za Srpskainfo.

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here