20.7 C
Banja Luka

ŽESTOKE BORBE U OBLASTI ZAPOROŽJA Ruske trupe porazile brigadu Oružanih snaga Ukrajine kod naselja Rabotin i Nesterjanka (FOTO)

Ruske trupe su u protekla 24 časa u zaporoškoj oblasti porazile brigadu Oružanih snaga Ukrajine kod naselja Rabotin i Nesterjanka, pri čemu je ubijeno 20 ukrajinskih vojnika, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

„U zaporoškom pravcu, jedinice ruskih trupa, uz podršku artiljerije, porazile su ljudstvo i tehniku 63. mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine u rejonima naselja Rabotino i Nesterjanka, u Zaporoškoj oblasti. Neprijatelj je izgubio do 20 vojnih lica, borbeno oklopno vozilo i dva vozila“, istaklo je rusko ministarstvo.

 

Ministarstvo odbrane Rusije je dodalo da su pogođene ukrajinske samohodne artiljerijske jedinice Akacija i samohodna artiljerijska jedinica Gvozdika, prenosi TASS. Istovremeno, gubici Oružanih snaga Ukrajine u donjeckom pravcu tokom dana iznosili su do 250 poginulih i ranjenih vojnika, a odbijena su dva neprijateljska napada u oblastima naselja Šumi i Bogdanovka, tvrdi rusko ministarstvo.

Jedinice snaga Zapadne grupe odbile su pet udara jurišnih grupa Oružanih snaga Ukrajine u pravcu Kupjanska i ubijeno je 25 ukrajinskih vojnika, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here