Naslovna Crna Hronika Zvicerov advokat demantovao pisanja medija: Moj klijent je živ

Zvicerov advokat demantovao pisanja medija: Moj klijent je živ

0

Brojni mediji u Srbiji i regionu prenijeli su da je osumnjičeni vođa tzv. kavačkog klana Radoje Zvicer ubijen u Panami. Advokat porodice Zvicer demantovao je te informacije. Crnogorske bezbjednosne institucije za Portal RTCG istakle su da nema zvaničnih informacija o tome da je Zvicer zaista bio meta napada.

Prema pisanju „Blica“, s druge strane, informacija o ubistvu potvrđena je od istražnih organa Republike Srbije.

Advokat porodice Zvicer, Vladimir Žarić, demantovao je navode o ubistvu.

„Demantujem kao advokat porodice da je Radoje Zvicer ubijen i ranjen. Porodica je vidjela napise u medijima i da se ne bi dezinformacije i dalje širile važno je da se zna da je moj klijent živ“, rekao je Žarić za beogradski „Kurir“.

Vijest o atentatu na Zvicera prenijeli su i mediji u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

Radoje Zvicer važi za jednog od vođa kavačkog kriminalnog klana. U ratu koji je godinama buktao sa suparničkim škaljarskim klanom, i on je bio na meti.

Njega su u maju 2020. trojica muškaraca pokušala da ubiju u centru Kijeva, u kome je jedno vrijeme boravio sa porodicom. Zvicer je preživio napad, a nakon što se oporavio gubi mu se svaki trag. Nedugo potom za njim je raspisana međunarodna potjernica.

Crnogorsko tužilaštvo tereti Zvicera i još devet osoba da su počinili krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i teško ubistvo, a u Srbiji mu se sudilo da je izvadio i koristio lažni pasoš.

Zbog tog krivičnog djela u Srbiji je i osuđen.

Dio medija u Srbiji prenio je i da je Zvicer bio u Turskoj u vrijeme kada je planiran ili izveden atentat na vođu rivalskog škaljarskog klana Jovana Vukotić. Nema informacija na osnovu čega se temelje te tvrdnje.

Istražni organi Crne Gore dovodili su prethodnih godina Zvicera u vezu sa brojnim krivičnim djelima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube