Naslovna Republika Srpska Banjaluka ZVIŽDALI KONAKOVIĆU! Borci blokirali zgradu SDP BiH u Banjaluci (VIDEO)

ZVIŽDALI KONAKOVIĆU! Borci blokirali zgradu SDP BiH u Banjaluci (VIDEO)

0

Stotinjak pripadnika Boračke organizacije grada Banjaluka okupilo se ispred prostorija SDP BiH u naselju Borik kako bi iskazali protest zbog najavljenog dolaska članova ove stranke u Banjaluku povodom obilježavanja dana ZAVNOBiH, uprkos zabrani.

Nezadovoljni borci su se prethodno okupili ispred zgrade “M:tela”, odakle su mirnom šetnjom otišli do hotela “Meriot” gdje su iz SDP BiH ranije najavili svoj dolazak.

Međutim, u hotelu im je rečeno da su rezervacije otkazane, pa su se okupljeni borci uputili do sjedišta Gradske organizacije SDP BiH u Banjaluci.

Ispred zgrade je došla i policija kako bi spriječila da dođe do nekog incidenta.

Okupljeni borci pozivaju članove SDP BiH da izađu iz zgrade.

Nije poznato da li se u zgradi zaista nalazi neko od članova SDP BiH.

„Nećemo im ništa, što su se sakrili kao miševi“ kaže jedan od okupljenih boraca.

Podsjećamo, Policijska uprava Banjaluka donijela je rješenje o zabrani javnog skupa u organizaciji Gradske organizacije Socijaldemokratske partije BiH, koji je planiran za 25. novembar sa početkom u 10 časova u Banjaluci.

Nakon ovoga, Gradska organizacija SDP Banjaluka najavila je da će održati svečanu akedemiju povodom dana ZAVNOBiH 25. novembra u Banjaluci u hotelu Meriot, koja je u međuvremenu otkazana, prenosi „SrpskaInfo“. Planirano je bilo da svečanoj akademiji prisustvuju delagati u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH i Parlamenta Federacije, potpredsjednici Republike Srpske, poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske, premijer i ministri u Vladi Federacije.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube