Naslovna Republika Srpska Banjaluka: Ni rebalans bužeta ni neradna nedjelja

Banjaluka: Ni rebalans bužeta ni neradna nedjelja

0
Na sjednici Kolegijuma banjalučke Skupštine, povučene su tačke dnevnog reda o suficitu, kao i rebalans budžeta. Na narednoj sjednici neće se naći ni prijedlog o neradnoj nedjelji, kao i set regulacionih planova. Takođe, povučen je i prijedlog o davanju subvencija Eko-toplanama, rekao je potpredsjednik Skupštine grada Banjaluka, Saša Čudić. 
Čudić ističe da će sjednica Skupštine grada Banjaluka biti održana 29. juna.
Prijedlog odluke o neradnoj nedjelji, Čudiću je, kako kaže, prihvatljiv, ali je prije svega potrebno više informacija i analiza da bi se o tome raspravljalo.

“Današnjim neprihvatanjem ova odluka nije odbačena”, rekao je Čudić koji vjeruje da će se ona naći na nekoj od narednih sjednica.
Gradski menadžer Bojan Kresojević naglašava da skoro ništa od predloženog nije prošlo.
“Kažu ne postoji politički konsenzus, pa kakav treba konsenzus za bolje grijanje”, upitao je Kresojević.
Dodaje da je većina u skupštini tražila više informacija o pojedinim tačkama, a kada ih upitaju šta tačno, onda ih, kaže Kresojević, ne interesuje ništa.

“Onda kad oni spavaju i ne smetaju mi dobijemo rebalans budžeta. Ovaj ne može da mrdne, jer su budni. Iz svega se vidi njihov cilj da oni to opstruišu i da se prave nevješti”, naglasio je gradski menadžer.
Saša Lazić, odbornik iz pokreta Banjaluka zove, kaže da je najnoviji trend da se tačke obaraju na Kolegijumu, dok se ranije to dešavalo na Skupštini ili na Komisiji.

“Sad smo došli u fazu da se skida većina tačaka. Meni to djeluje kao po direktivi”, kaže Lazić i napominje da ga građani često pitaju kad će ta neradna nedjelja.
“Pustite bar da ide na Skupštinu. Evo nema ni rebalansa budžeta, jer nije isplaćena jednokratna pomoć koja je izglasan tek prije koji mjesec”, rekao je Lazić, koji nije krio razočaranje nakon Kolegijuma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: