Naslovna Izdvajamo DARKO BERJAN: Do svojih političkih ciljeva Radovan Višković gazi preko djece poginulih...

DARKO BERJAN: Do svojih političkih ciljeva Radovan Višković gazi preko djece poginulih boraca

0

Život poginulih boraca, premijeru Republike Srpske, plaćan je odrastanjem djece bez svojih očeva ili majki, neizvjesnošću i strahovima njihovih porodica. Život poginulih boraca, premijeru, nećete vi plaćati sa 1.000 KM, koje poklanjate nakon što ste ih uzeli od nas, djece poginulih boraca, poručio je Darko Berjan, član Gradskog odbora SDS Istočno Sarajevo.

Berjan, koji je dijete poginulog boraca, kaže da je poražavajuće da 30 godina nakon rata na evidenciji Biroa za zapošljavanje imamo 1.428 djece poginulih boraca.

„Život poginulih boraca, premijeru Republike Srpske, ugrađen je u temelje Republike Srpske 1992. godine i da je sreće danas, trideset godina poslije, vi biste objavili da više nema nezaposlenih među djecom poginulih boraca“, poručio je Berjan i istakao:

„Naši očevi su bili svjesni da brane svoje djecu, i svu srpsku djecu kada su uzeli pušku u ruke! Da su znali da ćete vi 2022. godine sa 1.000 maraka iz predizborne kampanje kupovati glas njihove nezaposlene djece vjerovatno bi otišli odavde bez osvrtanja.“

Berjan napominje da se od premijera Republike Srpske očekivalo da sistemski rješava probleme.

„Nisam imao tu sreću da odrastam sa svojim ocem, časnim borcem VRS, ali danas imam sreću da radim i stvaram svoju porodicu u Istočnom Sarajevu. Od vas, u ime djece poginulih boraca, tražim da, kao premijer Republike Srpske, sačuvate mrvu dostojanstva i ličnog integriteta i ne dijelite milostinju svom narodu, već sistemski rješavate probleme“ kazao je Berjan.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube