Naslovna Region Direktorica KC CG tvrdi: Respiratori nisu ispravni

Direktorica KC CG tvrdi: Respiratori nisu ispravni

0

„Turska kompanija Denizler medical je Crnoj Gori prošle godine isporučila potpuno nove i ispravne respiratore, za šta ima svu dokumentaciju. Do problema u njihovom radu je najvjerovatnije došlo zbog nestručnog rukovanja.“

Ovo je saopštio danas Serkan Deniz, generalni direktor i vlasnik ove kompanije, demantujući tako tvrdnje aktuelnog menadžmenta Kliničkog centra Crne Gore, da su respiratori koji su prošle godine kupljeni neispravni.

Crna Gora nabavila je prošle godine 33 respiratora, vrijednih oko 600.000 eura. U Kliničkom centru je njih 17, a prema riječima direktorice KCCG Ljiljane Radulović, ni jedan nije u funkciji.

To je bio i povod da se u Podgorici sastanu predstavnici kompanije koja je isporučila respiratore. Direktor kompanije Serkan Deniz kazao je da su poslali nove respiratore u originalnoj ambalaži, što se može utvrditi preko carine.

“Poslali smo firmi koja ih je od nas kupila. Standard je da mi pošaljemo ekipu koja ih montira, ali tada nismo bili u mogućnosti zbog situacije sa pandemijom. Firma koja ih je kupila nas je obavijestila da oni to mogu da urade”, kazao je Deniz novinarima nakon petodnevnog boravka u Crnoj Gori i KCCG.

On se ne slaže sa tvrdnjom da su respiratori neispravni.

“Svi su potpuno novi poslati u Crnu Goru. Tokom boravka ovdje, utvrdili smo da su neki tokom upotrebe pokvareni zbog neznanja sa rukovođenjem, jer nije odrađena obuka za njihovo korišćenje. Testirali smo sve respiratore, nismo ništa popravljali, postavili smo neke dijelove koji su nestali vjerovatno tokom korištenja. Pet dana smo zbog ovoga u Crnoj Gori. Respiratori su kvalitetni”, naglasio je on.

Istakao je da firma planira da krajem aprila pošalje doktore u Crnu Goru, koji aktivno koriste ove respiratore, kako bi se obezbjedila obuka za njihovo korištenje.

“Smatram da je neistina da su u Crnu Goru poslati pokvareni ili neispravni respiratori. Zahtijevamo da se dokažu takve neistine tvrdnje”, poručio je Deniz.

(Andolija)

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube