Naslovna Izdvajamo DODIK TVRDI: „Sa PUTINOM sam razgovarao SAT vremena“

DODIK TVRDI: „Sa PUTINOM sam razgovarao SAT vremena“

0

Sa Putinom sam nasamo razgovarao sat vremena. Razgovarali smo o mnogim temama, privredi, energetici, završetku ruksog hrama u Bnajaluci. Ipak najviše smo razgovarali o političkim pitnajima.

Rekao je ovo srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, na pres konferenciji u Banjaluci, a na kojoj govori o nedavnoj posjeti Moskvi i razgovoru sa predsjednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom.

– Ono što Šmit priča nema veze sa istinom, on sam sebe hrabri, Rusija jasno ostaje dosljedna u stavu da je izbor visokog predstavnika nelegitiman – rekao je Dodik.

Sve ono što je u skladu sa Dejtonskim sporazumom i Aneksom 4, Rusija podržava, poručuje Dodik.

– Gotovo da nije bilo pitanja o kojem se nismo složili. Mi smo u Republici Srpskoj jasni da nećemo u NATO i o tome smo razgovarali i to onog dana kad se održavala ministarska konferencija ministara NATO saveza – rekao je Dodik.

On je dodao da nje saglasan sa generalnim sekretarom NATO Јensom Stoltenbergom, rekavši da je njegova poruka da će učiniti sve da sačuva Oružane snage BiH, ustvari direktna prijetnja.

NATO jeste i ostaće jaka formacija, ali ne smije da ima rigidnu ulogu ovdje, sa njima imamo bezobrazno loše iskustvo, bombardvali su nas nekoliko puta. Sada su se Brintanci presvukli u civilna odjela i provode istu politiku, kao i NATO, ali mi ne vjerujemo u njihvoe dobre namjere – kaže Dodik.

– Iako se prikazuju kao leglo demokratije, politika Velike Britanije je navijački nastrojena. Meni dođe da i ja imenujem specijalnog izaslanika za Veliku Britaniju. I SAD i EU imaju ovdje specijalne predstavnike, Njemačka šalje nedovršenog Šmita, pa nek nas puste kraju – poručuje Dodik.

On je dodao da jedino ruski predsjednik Putin ima realan pristup situaciji u BiH i ponaša se odgovorno kao predstavnik zemlje garanta Dejtnonskog sporazuma, a optužuju ga za navodni “maligni uticaj”.

“Sastanak sa Putinom velika stvar”

Govoreći o eventualnom Putinovom dolasku u Banjaluku, Dodik je rekao da je sa predsjednikom Rusije razgovrao o izgradnji ruskog hrama u Banjaluci i da je dogovoreno da će doći ruska ekipa da pomogne unutrašnje oslikavanje hrama.

– Putin je izrazio želju da, ukoliko mu obaveze to dozvole, dođe – rekao je Dodik.

On je dodao da je sastanak sa Putinom previše velika stvar, da bi se on bavio sitnim pakositma i podmetanjima opozicije.

– Sastanak koji sam imao sa Putinom, je u samom vrhu sastanaka dva državnika. Ukupno šest puta sam morao da se testiram, da se utvrdi, da ne prenosim zarazu, ali sam se rukovao sa predsjenikm Putinim i pričali smo sat vremena: više o onom što nije za javnost – rekao je Dodik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: