Naslovna Uncategorized Klizište guta put, a vlast godinama ne ne čini ništa

Klizište guta put, a vlast godinama ne ne čini ništa

0

Više od dvije godine bio je, izgleda, kratak period da nadležne institucije riješe problem klizišta i odrona polovine kolovozne trake na magistralnom putu Višegrad-Ustiprača- Foča u mjestu Filipovići.

Srećom saobraćajih nesreća dosad nije bilo na ovom suženju veoma frekventne magistrale kojim može proći samo jedno vozilo što ne znači da ih ne može biti posebno noću i u vrijeme slabe vidljivosti.

Poslanik  SDS u Narodnoj skupštini Republike Srpske Ognjen Bodiroga kaže da je ovo očit primjer nebrige republičkih vlasti prema istoku Republike Srpske.

„Pošto se odronjeni dio puta nalazi na području opštine Foča veliku odgovornost ima i načelnik ove lokalne zajednice Milan Vukadinović  i skupštinska većina sa SNSD na čelu jer zbog svog podaničkog karaktera  i straha od Dodika nisu imali ni iskrenu volju ni želju da riješe problem i učine ovaj putni pravac bezbjednim prije svega za prevoz putnika“, dodao je Bodiroga.

Načelnik Odjeljenja policije Policijske uprave Foča Vojislav Krunić kaže da je mjesto odrona obilježeno saobraćajnom signalizacijom koja upozorava učesnike u saobraćaju na opasnost na putu .

„Da se nešto po tom pitanju radilo na sanaciji dijela puta nismo upoznati . Mi provodimo mjere i aktivnosti  i preventivno dijelujemo u tom pravcu, često policija obilazi put na klizištu ,, patrole više puta regulišu saobaćaj na tom mjestu , znači radimo iz okvira naših nadležnosti“,  ističe Krunić.

On dodaje da je Policijska uprava o svemu onome što je uočila u Filipovićima blagovremeno prvo usmeno a zatim pismeno informisala nadležne institucije i „Puteve“ Republike Srpske

Klizište se nalazi samo na nekoliko metara od međuentitetske linije  Federacije BiH i Republike Srpske i opština Foča i Foča Ustikolina.

Golim okom je vidljivo da se u nekoliko poslednjih mjeseci da  klizište prema rijeci Drini povećalo i da je kolovoz na putu još više smanjen.

S obzirom da je prošla sezona građevinskih radova znači li to da će se na sanaciju puta u Filipovićima čekati do proljeća, ako se neko od nadležnih toga i toga  sjeti, naravno.

(BN   Foto:BN)

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube