Naslovna Društvo Kod Doboja pronađena plantaža marihuane

Kod Doboja pronađena plantaža marihuane

0

– Policija je u dobojskom naselju Johovac otkrila plantažu marihuane u vlasništvu lica čiji su inicijali Ž.A. koje je i uhapšeno, saopšteno je iz Policijske uprave Doboj.

Na osnovu naredbe Osnovnog suda Doboj juče je u operativnoj akciji „Plantaža 2022“ izvršen pretres kuće, pomoćnih objekata, vozila i zemljišne parcele koje koristi Ž.A.

Tom prilikom je pronađeno i oduzeto 74 stabljike indijske konoplje dužine od 190 do 286 centimetara, četiri sasušene biljke indijske konoplje ukupne dužine po 90 centimetara, kao četiri staklene tegle u kojima se nalazila sasušena marihuana ukupne težine od 1.517,1 gram, navedeno je u saopštenju.

Pronađeno je i 1.696 sjemenki indijske konoplje, dvije plastične vreće marihuane ukupne težine od 608,5 grama, staklena tegla u kojoj se nalazilo devet ručno pravljenih cigareta „džoint“ i tri vrećice marihuane ukupne težine od 365,2 grama.

Dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Doboj izjasnio se da ovo ima obilježje krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga, dodaje se u saopštenju.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube