Naslovna Izdvajamo Medvedev: Ukrajina je dio Rusije

Medvedev: Ukrajina je dio Rusije

0
Ukrajina je dio Rusije, koja se zbog geopolitičkih razloga i istorije dugo mirila sa činjenicom da žive „u različitim stanovima“, rekao je zamjenik predsjednika Savjeta bezbjednosti Rusije Dmitrij Medvedev.

„Prinuđeni smo da to uzmemo u obzir, ove fiktivne granice, teritorije koje su oduvijek bile dio Ruskog carstva. Sve je to bilo Rusko carstvo, osim određenih oblasti koje su nam pripale kao rezultat Drugog svjetskog rata. Ali ove teritorije su prvobitno bile naseljene ruskim stanovništvom i uvijek su bile deo Rusije“, rekao je Medvedev.

On je naveo da bi Rusija, ukoliko Ukrajina uđe u NATO, dobila susjeda koji planira da proizvodi nuklearno oružje i dio je neprijateljskog bloka.

Prema njegovim riječima, Kijev bi tada mogao da pokrene operaciju punog obima protiv Rusije zbog Krima, što Moskva ne može da prihvati.

„Vi hoćete da mi to trpimo? Posebno u uslovima kada imamo spor oko Krima, mi ga smatramo svojom teritorijom, oni svojom. Dakle, oni ulaze u NATO i nakon toga, pod okriljem NATO-a, počinju operaciju velikih razmjera protiv naše zemlje – mi to ne možemo da prihvatimo“, rekao je Medvedev.

Govoreći o kineskom planu za mirno rješenje situacije u Ukrajini, on je rekao da je za njegovu implementaciju potrebna želja i da ga treba proučavati ne samo u Moskvi, već i u Vašingtonu i Kijevu, što se trenutno ne dešava.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube