Naslovna Izdvajamo Miloš Milošević: „Narode, ne gutaj njihove žvake, ispljuni prije nego što se...

Miloš Milošević: „Narode, ne gutaj njihove žvake, ispljuni prije nego što se udaviš“

0

Pročitajte tekst apsolventa Pravnog fakulteta i političkog aktiviste Miloša Miloševića o trenutnim političkim zbivanjima.

Narode, ne gutaj njihove žvake.Ispljuni prije nego što se udaviš!

Možda je mala stvar za čovječanstvo ali je velika za Srpsku. Treba da se ponosimo što je Republika Srpska izašla na londonsku berzu i zadužila se, ističu naši vladajući. Dokazali smo veliku sposobnost (za zaduženje).
Nije šala londonska berza!
Nije to pazar na Odžaku u Nevesinju.
Nema veze što nam je klimav kreditni rejting i što smo zaduženi preko mjere.
Tako bi obično ljudi trebali shvatiti novo zaduženje Republike Srpske i progutati ga sa radošću, jer namjera kredita prema najavama, ide za povećanje plata, krpljenje postojećih dugova i na ostalu potrošnju.

(Ne) srećom Narodna Skupština je izopštena iz postupka odlučivanja o kreditnom zaduženju Republike Srpske iz praktičnih razloga da se što manje čuje rasprave i kritike o novim zaduženjima, a ako se i čuje koja prijeka riječ, onda ćemo jednu aferu zamijeniti drugom još jačom nacionalnom, u ovom slučaju o ratu i otcjepljenju.
Sa obje strane reže u nadi da će sve prethodne teme pasti u zaborav, a fokus naroda usmjeriti na novu žvaku.

A šta smo to sve do sada žvakali i šta nam to nudi trpeza vlasti? Trideset referenduma na srpski način, brzi aerodrom Trebinje, reš pečene deklaracije začinjene vitalnim nacionalnom interesom, niskokalorične strategije razvoja, a da nas zasite zaduženi su žilavi papci.

Za desert Visoki predstavnik .

I dok narod kusa njihove specijalitete i ne vidi stvarne probleme, umjesto prijatno reći će : „Živjela Republika Srpska!“ i nastaviti sa zaduženjem kao sa početka priče.
Narode, ne gutaj njihove žvake.
Ispljuni prije nego što se udaviš!

(Vijesti Srpske)

 

 

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube