Naslovna Najnovije OTKRIVENA PUTINOVA STRATEGIJA: Da li se Rusi zaista povlače iz Hersona? Ovo...

OTKRIVENA PUTINOVA STRATEGIJA: Da li se Rusi zaista povlače iz Hersona? Ovo je plan

0

Oglasila se portparolka ukrajinske vojske.

Rusi lažiraju povlačenje iz Hersona kako bi namamili ukrajinske snage u ulične borbe u ovom gradu, rekla je Natalija Humenjuk, portparolka ukrajinske vojske.

– Ruske trupe se veoma trude da ubede sve da se povlače, ali istovremeno vidimo objektivne dokaze da oni ostaju – rekla je Humenjuk u intervjuu za ukrajinske medije.

Foto: Profimedia

– Tamo su stacionirane vojne jedinice i dosta vojne opreme, a na levoj obali su postavljeni borbeni položaji koji će služiti za podršku borbenim položajima na desnoj obali – rekla je ona, prenosi CNN, dodajući da nisu mogli samostalno da potvrde ono što Humenjuk govori.

Foto: Profimedia

Prema našim informacijama, Rusi pokušavaju da stvore iluziju svog odsustva kako bi namamili ukrajinske snage u obližnja naselja, a naselja su obično mesta gde se vode teške ulične borbe – rekla je ona.

– Zato znamo, vidimo i predviđamo šta pokušavaju da nam prodaju i u skladu sa tim gradimo sopstvenu strategiju – istakla je Humenjuk.

Foto: Profimedia

– Rusi pomeraju svoje elitne jedinice i oficire na levu obalu reke Dnjepar, ostavljajući one na desnoj obali da ne mogu da pobegnu ili da se evakuišu. Ostavljaju jedinice na desnoj obali da se bore do poslednjeg daha – rekla je ona.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: